fbpx
Skip to main content
Džon Mekejn

"Srbi su silovatelji! GAĐATI ŠKOLE I BOLNICE!" Mekejn je danas umro u najgorim mukama, a ovako je govorio (VIDEO)

Foto: Profimedia
"Ne žaliti civile", poručivao je američki senator

Američki senator Džon Mekejn umro je danas u 81 godini, saopštila je njegova kancelarija, a ostaće upamćen po govoru mržnje prema Srbima. 

Mekejn je svoju patološku mržnju prema Srbiji i Srbima iskaljivao najviše tokom NATO bombardovanja Jugoslavije 1999. godine, a zalagao se i za kopnenu invaziju.

- SAD rizikuju da izgube rat sa srpskom vojskom i njihovom zastarelom opremom. Rizikujemo ukoliko ne sprovedemo masovni, strateški i održivi vazdušni napad. Nijedna infrastrukturna meta ne bi trebalo da bude izuzetak – fabrike, vodovodne mreže, škole, bolnice, prodavnice, bilo šta. Da, svi mi žalimo zbog civilnih žrtava kao i naših gubitaka, ali one su neizbežne - govorio je Mekejn tokom NATO agresije na tadašnju SR Jugoslaviju.

Posle rata je ponavljao da je trebalo izvršiti kopnenu invaziju jer su "tako omogućena etnička ubistva i silovanja (Albanaca sa Kosova i Metohije)".

Mekejn je celog života podržavao albanske teroriste na Kosovu i Metohiji, a preminuo je od agresivnog tumora na mozgu u najgorim mukama. 

Bio je i dugogodišnji lobista Albansko-američke građanske lige, koja je finansijski sponzorisala Mekejnovu predsedničku kampanju, kao i da je među prvima javno podržao jednostrano proglašenje "nezavisnosti" Kosova, smatrajući da je to "jedino rešenje".

2017. godine izjavio je i da je "Vladimir Putin veća opasnost po svet od Islamske države".

Mekejn je, kao primer establišment političara, poznat i kao protivnik predsednika SAD Donalda Trampa, iako su obojica republikanci. 

 

Pročitajte i:

SD svet

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd