fbpx
Skip to main content
Igor Rus

SRBINA IGORA RUSA ZOVU NAJSTRAŠNIJIM UBICOM EVROPE: Preti mu doživotna, sudiće mu iza staklenog kaveza (VIDEO)

Foto: Printscreen/Youtube/ LaComarcaTeVe
Suđenje Igoru Vaclaviću, poznatijem kao Igor Rus, počinje 21. februara odabirom članova veća, ubio troje ljude

Norbert Feher, širom sveta poznatiji kao Igor Srbin ili Igor Rus, konačno će se naći pred Pokrajinskim sudom u Teruelu u Španiji zbog ubistva farmera Hosea Luisa Iranza i službenike Civilne garde Vikotra Romera i Vikotra Hesusa Kabaljero.

POLICIJSKI ČAS PRVI PUT NAKON DRUGOG SVETSKOG RATA: Puste ulice i policijske patrole

POLICIJSKI ČAS PRVI PUT NAKON DRUGOG SVETSKOG RATA: Puste ulice i policijske patrole

BRITANCI OSTAJU U LOKDAUNU DO 17. JULA? Vlada promenila zakon preko noći

BRITANCI OSTAJU U LOKDAUNU DO 17. JULA? Vlada promenila zakon preko noći

DA LI POSTOJI TAJANSTVENA "MRAČNA REKA"? Smatra se da protiče ispod najvećeg ostrva, ali se o njoj malo zna

DA LI POSTOJI TAJANSTVENA "MRAČNA REKA"? Smatra se da protiče ispod najvećeg ostrva, ali se o njoj malo zna

Za 21. februar zakazan je odabir novih članova veća suda koji će biti zaduženi za donošenje presude. Pokrajinski sud je rezervisao dane od 12. do 16. aprila za suđenje, pošto je ovo jedan od najvećih i najzapaženijih sudskih procesa u Španiji.

Specijalno za tu priliku, ranije je u sudnici izrađen specijalni bunker sa neprobojnim staklom kako bi se obezbedila sigurnost svim učesnicima u suđenju, budući da se Feher smatra izuzetno opasnim kriminalcem.

Traže kaznu doživotnog zatvora

Zanimljivo je da se na bunkeru nalaze zavese koje se, po želji svedoka, navlače dok oni govore pred većem. Kako su objasnili, nisu želeli da se susretnu oči u oči sa Feherom jer ga se plaše.

Tužilaštvo nastoji da dokaže da je Feher zločine za koje se tereti počinio hladnokrvno i potpuno svestan, znajući savršeno šta čini.

 

- On nema nikakve akutne ili rezidualne psihotične simptome, ni intelektualni deficit, ni kognitivno oštećenje, niti bilo koju drugu vrstu psihijatrijske patologije koja za sobom povlači bilo kakvo oštećenje - objasnili su ranije veštaci koji su obavili razgovor sa Feherom.

Na njegovu svesnost i prisutnost, kao i jasnu nameru da počini zločin, žele da ukažu i članovi porodice ubijenog Iranca.

Sa druge strane, odbrana Igora Srbina snažno pokušava da predstavi optuženog kao osobu koja je, usled trauma iz rata, nije mogla razumno da rasuđuje i njegovo stanje tada prelazi u panično tako da mora zaštiti svoj život.

U Italiji već osuđen dva puta, na doživotnu robiju i 21 godinu zatvora

Ovo će biti drugo suđenje sa kojim se Feher suočava u Španiji, pošto ga je u februaru 2020. godine isti sud već osudio na 21 godinu zatvora zbog dva krivična dela ubistvo u pokušaju. Prethodno je u leto 2019. godine u Italiji osuđen na dožoivotni zatvor zbog ubistva Davida Fabrija i Valerija Verija, 1. i 8. aprila 2017. godine.

Udovica Davida Fabrija, prve žrtve Igora Vaclavića, rodom iz Subotice, tužila je državu Italiju zbog ovog serijskog ubice, koji na duši nosi pet života.

Supruga ubijenog Fabrija navela je u tužbi protiv Italije "da je Vaclavić u momentu ubistva njenog muža bio poznat policiji i robijao više puta, a zbog toga nije bio proteran iz Italije".

- On je od 2007. godine, kada je izašao iz zatvora, do 2015. počinio više krađa, pljački i pokušaj ubistva. Nakon jednog izlaska iz zatvora bio je u centru za identifikaciju i proterivanje, ali je tada smislio lažno ime i predstavio se kao državljanin Rusije, iako ta zemlja nikada nije potvrdila da je on njihov državljanin.

Tako je, umesto da bude proteran, ostao u Italiji do 1. aprila 2017, kada je u baru ubio Davida Fabrija. Da je na vreme bio proteran iz Italije, zločin bi bio sprečen - navodi se u udovičinoj tužbi i dodaje se "da je u ovom slučaju postojala nepažnja države".

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
25 Beograd