fbpx
Skip to main content

Srpski vojnici stigli kod Putina: Počele Međunarodne vojne igre na MOĆNOJ RUSKOJ ZEMLJI (FOTO)

Oba takmičenja u kojima učestvuju pripadnici Vojske Srbije biće održana na vojnom poligonu Alabino, nedaleko od Moskve

Međunarodne vojne igre počele su 29. jula i trajaće do 12. avgusta. Prvi put će se takmičenjeistovremeno održati na 22 poligona u pet zemalja: Rusiji, Kini, Kazahstanu, Belorusiji i Azerbejdžanu. Vojnici će se nadmetati u 28 disciplina.

Rusija slavi DAN MORNARICE: 40 brodova i podmornica prodefilovalo Nevom (FOTO)

PUCNJAVA U NOĆNOM KLUBU U SINSINATIJU: Jedna osoba ubijena , najmanje 15 povređeno

Dan mornarice u Rusiji
Dan mornarice u Rusiji
Foto: AP

Oba takmičenja u kojima učestvuju pripadnici Vojske Srbije biće održana na vojnom poligonu Alabino, nedaleko od Moskve.

Pomorska parada održava se u vodama Neve i na Kronštatskoj obali, u paradi učestvuje četrdesetak brodova i podmornica, kao i 40 jedinica avijacije Baltičke, Severne, Crnomorske flote i Kaspijske flotile.

Paradi prisustvuje predsednik Rusije Vladimir Putin, prenosi Sputnjik. On je izjavio je danas da ruska pomorska flota daje značajan doprinos borbi protiv terorizma i pirata.

- Danas pomorska flota ne rešava samo zadatke koji su tradicionalno njeni, već i dostojno odgovara na nove izazove, daje značajan doprinos u borbi protiv terorizma i piraterije - istakao je Putin.

Prema njegovim rečima, sjajne veštine, operativnost i disciplina potvrđuju se i na vojnim vežbama i u borbenim operacijama.

Predsednik Rusije je zahvalio floti za spremnost i „sposobnost za rešavanje složenih zadataka, za dostojno služenje i istrajnu odanost zemlji i narodu“

Putin pomilovao dve žene osuđene za veleizdaju sms-om u kojima su pisale O OVOME!

Na paradu je stigao admiralski brod Severne flote — teška nuklearna raketna krstarica „Petar Veliki“ sa podvodnom raketnom krstaricom strateške namene „Dmitrij Donskoj“.

Da bi učestvovali na paradi, brodovi su prešli iz mesta stalnog baziranja u Severomorsku, prelazeći Barencevo, Norveško, Severno i Baltičko more, prenosi Sputnjik.

Posetioci su imali priliku da vide krstaricu „Maršal Ustinov“, veliki protivpodmornički brod „Viceadmiral Kulakov“, fregate „Admiral Makarov“ i „Admiral Gorškov“, korvete „Stojki“ i „Soobraziteljni“, velike desantne brodove „Minsk“, „Ivan Gren“ i „Aleksandar Šabaljin“.

Takođe su se mogli videti mali protivpodmornički brodovi „Urengoj“, „Zelenodoljsk“ i „Kazanjec“, čistači mina „Aleksandar Obuhov“, „RT-248“ i „BT 115“, raketni čamci „Čuvašija“ i „Dimitrovgrad“, mali raketni brod „Gejzer“, desantni brodovi „D-67", „D 1442" i protivdiverzantski brodov „Gračonok".

 

Pročitajte i:

SD svet

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd