fbpx
Skip to main content
Ajkula izujedala decka

Beograđanina Nemanju napala velika bela ajkula: Ujela ga čak 10 puta (FOTO/VIDEO)

Foto: Youtube printscreen/ KTVU FOX 2 San Francisco/ Shutterstock
Na njegovu sreću, uspeo je da se spasi i da izađe na obalu, gde je video da mu je odelo ispunjeno krvlju

Mladić iz Beograda, Nemanja Spasojević, pretrpeo je povrede opasne po život, kada ga je tokom ronjenja u okeanu na obali Kalifornije, ugrizla velika bela ajkula.

RUSIJA OTIŠLA KORAK DALJE U VAKCINACIJI: Cepivo EpiVakKorona odsad dostupno i u još jednom obliku

RUSIJA OTIŠLA KORAK DALJE U VAKCINACIJI: Cepivo EpiVakKorona odsad dostupno i u još jednom obliku

IZNENAĐUJUĆI REZULTATI IZBORA U FRANCUSKOJ: Le Pen se provela kao bosa po trnju, ali se i Makron obrukao

IZNENAĐUJUĆI REZULTATI IZBORA U FRANCUSKOJ: Le Pen se provela kao bosa po trnju, ali se i Makron obrukao

MIGRANTI ZADAVILI DEVOJČICU (13) I OSTAVILI JE U PARKU: Policija hitno reagovala, uhapsila dve osobe (VIDEO)

MIGRANTI ZADAVILI DEVOJČICU (13) I OSTAVILI JE U PARKU: Policija hitno reagovala, uhapsila dve osobe (VIDEO)

U razgovoru za američku televiziju Foks Ktv, Spasojević je ispričao šta je prethodilo napadu ajkule dok je ronio u blizini obale na plaži Grej vejl kov, u okrugu San Mateo. Kako je objasnio, plan mu je bio da roni oko 45 minuta do sat vremena.

- Na tom području se retko toliko dugo roni, jer je vidljivost obično izuzetno slaba - naveo je Nikola.

Ušao je u vodu oko 8:35 ujutro i proveo je na okeanu više vremena od očekivanog, zahvaljujući činjenici da su se uslovi poboljšavali što je dublje ronio. Kako je rekao, vidljivost je bila oko dva metra. U jednom trenutku, spazio je nekoliko kraba, od kojih je gledao koja je najveća da bi je izronio na obalu.

U tom trenutku, ajkula ga je napala.

- Dok sam vraćao krabu natrag i počeo da isplivavam na površinu (na dubini između dva i tri metra ) osetio sam bol poput uboda komarca i lagan pritisak. Dok sam mlatarao nogama, mogao sam da vidim lice ajkule. Gledao sam ga sa površine, tako da nisam mogao da vidim baš beli donji deo trbuha, ali mogao sam da vidim njen nos i crne oči.

Kako je rekao, tada je instiktivno počeo da šutira predatora u samoodbrani.

- U tom trenutku sam počeo mahnito da je šutiram leđima okrenut ka stenama. Nadao sam se da će ako ponovo napadne udariti u peraja. U tom trenutku sam bio u beloj vodi, nisam osećao bol niti sam imao svest o ozbiljnosti. Mislio sam da je manja, ali mogao sam da osetim da je ronilačko odelo pocepano i da je u njega ušla hladna voda.

ujed ajkule
ujed ajkule
Foto: Youtube printscreen/ KTVU FOX 2 San Francisco

Na njegovu sreću, ispeo je da se spasi i da izađe na obalu, gde je video da mu je odelo ispunjeno krvlju. Sa namerom da se odveze u bolnicu, počeo je da skida odelo, kada je shvatio da su mu povrede teže i da gubi dosta krvi tokom hodanja, zbog čega je opet obukao odelo.

- Sada je moje odelo ponovo bilo puno krvi i bilo je očigledno da neću stići do stepenica a da ne izgubim puno više krvi. Tada sam video sam ribara Toma i vikao sam "napad ajkule“ dok me nije primetio - rekao je on, ispričavši kako mu je pecaroš pritekao u pomoć, ostajući sa njime sve do dolaska hitne pomoći koja ga je hitno prevezla u opštu bolnicu u San Francisku.

Povrede su bile teške i doktori su morali hitno da mu povežu vene koje mu je ajkula probušila svojim čeljustima. Istog dana, do devet časova, Spasojević je bio na nogama, te je otpušten iz bolnice.

Kako je rekao na kraju razgovora, veruje kako je ajkula zarila zube u njegovu butinu čak deset puta.

 

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
13 Beograd