Utorak 19. mar 2024.
Avion

Srušio se iranski putnički avion: U njemu bilo VIŠE OD 60 putnika

Foto: Twitter/IRNA Español
Sve hitne službe su obaveštene

Iranski putnički avion srušio se danas na jugu Irana, javlja AP pozivajući se na iransku poluzvaničnu novinsku agenciju Fars.

Scena od koje u momentu STAJE SRCE: Dečak je preživeo nešto što niko drugi ne bi

Odbrojavanje počinje: Dan APOKALIPSE poznat, zna se ko će biti ANTIHRIST

U avionu ATR-72, koji je leteo od Teherana ka gradu Jasudž na jugozapadu Irana, nalazilo se 66 putnika, a da se letelica srušila u planinskom regionu Samirom, oko 620 kilometara južno od Teherana.

Sve hitne službe su obaveštene, prenele su agencije Isna i Fars pozivajući se na Piroseina Kulovanda, šefa nacionalne spasilačke službe.

Portparol "Aseman erlajnza" je precizirao da se u avionu nalazilo 60 putnika, među kojima i jedno dete, i šest članova posade.

Državna Pres TV javila je da je letelica nestala sa radara 50 minuta nakon poletanja sa teheranskog aerodroma "Mehrabad".

Guverner Semiroma je rekao da spasilački helikopteri ne mogu da se spuste na mesto nesreće zbog guste magle, dok spasilačke službe pkušavaju da do lica mesta dođu kopnenim putem, navodi Rojters pozivajući se na poluzvaničnu agenciju Mehr.

Vlasti su saopštile da će pokrenuti istragu.

Iranski Crveni polumesec saopštio je da je rasporedio svoje predstavnike u oblasti u kojoj je avion pao.

Vlasti su navele da je avion u vlasništvu poluprivatne aviokompanije "Aseamn erlajns", sa sedištem u Teheranu, koja je specijalizovana za letove do zabačenih aerodroma širom zemlje, ali oebzbeđuje i međunarodne letove.

Avion koji se srušio je letelica sa dva turbo-mlazna motora koja se koristi za regionalne letove na kratkim destinacijama.

Pod višedecenijskim međunarodnim sankcijama, iranska flota putničkih aviona je zastarela, a avionske nesreće su se proteklih godina relativno često dešavale, napominje američka agencija.

Nakon što je 2015. godine postigao nuklearni sporazum sa svetskim silama, Iran je potpisao ugovore sa "Erbasom" i sa "Boingom" radi kupovine većeg broja putničkih aviona.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
7 Beograd