fbpx
Skip to main content
deca

STOP ZA NASTAVNIKE ANTIVAKSERE: Grci će smanjiti plate onima koji ne veruju u vakcinu

Foto: Profimedia
Prema ovim odredbama, osim smanjenja plata, stalno zaposleno osoblje takođe može biti suspendovano sa dužnosti i ostati bez plate do vakcinacije

Prosvetni radnici u Grčkoj, koji odbiju da se vakcinišu ili redovno podvrgavaju testiranju na kovid-19 pre nego što se vrate u razred, suočiće se sa smanjenjem plata i drugim disciplinskim merama u skladu sa zajedničkom ministarskom odlukom koja je trenutno u pripremi, preneo je danas grčki list "Katimerini".

Prema tvrdnjama neimenovanih izvora, novi propisi koje je izradilo grčko ministarstvo obrazovanja s ciljem da se od septembra obezbedi sigurna akademska godina u školama i na univerzitetima, odnose se na sve administratore i nastavnike, koji su zapolseni na neodređeno vreme i po ugovoru.

Prema ovim odredbama, osim smanjenja plata, stalno zaposleno osoblje takođe može biti suspendovano sa dužnosti i ostati bez plate do vakcinacije, dok će privremenom osoblju biti suspendovani ugovori.

Zaposleni će se takođe suočiti sa gubitkom bodova u skladu sa sistemom bodovanja državne službe, što će uticati na njihove izglede za napredovanje ili zapošljavanje.

Vremenska prognoza
Clear sky
20 Beograd