fbpx
Skip to main content
Ruski instruktori u Venecueli

STRAH OD RUSIJE PONOVO DRMA ZAPAD: Amerikance su uznemirile najnovije scene iz Venecuele (FOTO/VIDEO)

Foto: Twitter/Printscreen/@vladimirpadrino
Objavljen novi snimak

Logično i očekivano rastuća saradnja Venecuele i Rusije izvor je "zabrinutosti" Sjedinjenih Država još od perioda neuspelog pro-vašingtonskog puča u Venecueli.

POLICIJA RASTERALA LJUDE SA OBALE SENE: Parižani ovo nikako nisu smeli da urade! (VIDEO)

POLICIJA RASTERALA LJUDE SA OBALE SENE: Parižani ovo nikako nisu smeli da urade! (VIDEO)

AL ŠABAB NASTAVLJA BITKU ZA KALIFAT: Zadali su ozbiljan udarac vojsci Puntlanda! Brojka je zabrinjavajuća!

AL ŠABAB NASTAVLJA BITKU ZA KALIFAT: Zadali su ozbiljan udarac vojsci Puntlanda! Brojka je zabrinjavajuća!

Dakle, bilo koji, čak i mali znak ruskog vojnog prisustva u zemlji izaziva veliku bojazan kod zapadnih zemalja, a posebno u SAD. 

Na društvenim mrežama su se pojavile fotografije i video snimci na kojima se vidi kako ruski instruktori i komandosi obučavaju snage Venecuele.

Borba za vlast oko toga ko je legitimni predsednik Venecuele započela je u januaru 2019. godine, kada je Huan Gvaido, predsednik opozicione većine Nacionalne skupštine, izjavio da je reizbor aktuelnog Nikolasa Madura 2018. nevažeći.

Smatrao je da je zbog toga funkcija predsednika Venecuele bila upražnjena i potom je preuzeo funkciju vršioca dužnosti predsednika države.

Gvaida je zvanično priznalo za legitimnog predsednika Venecuele skoro 60 međunarodnih vlada, uključujući vlade Sjedinjenih Država i Kanade.

Kolumbija, Brazil i većina zemalja Latinske Amerike, Ujedinjeno Kraljevstvo, Francuska, Nemačka i Španija, između ostalih, od evropskih zemalja.

Druge države, uključujući Rusiju, Kinu, Južnu Afriku, Iran, Siriju, Kubu, Nikaragvu, Severnu Koreju i Tursku, nastavile su da priznaju Madura kao legitimnog šefa države. 

SD svet

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd