fbpx
Skip to main content
Njujork

STRAVIČAN BILANS "ISTORIJSKIH POPLAVA" U NJUJORKU: Devetoro ljudi se udavilo u stanovima, među njima i dvogodišnje dete (FOTO/VIDEO)

Foto: Reuters
U Njujorku bujične poplave nose sve pred sobom

BBC javlja kako je u Njujorku i Nju Džersiju od posledica poplava poginulo devetoro ljudi. Većina ih se utopila kad je voda prodrla u podrumske stanove u Njujorku.

 

Među poginulima je i dvogodišnje dete, javlja CNN. Ostale žrtve uključuju 48-godišnju ženu, čije telo su policajci našli u poplavljenom stanu u Kvinsu nakon što je nazvala hitne službe i zatražila pomoć. U Kvinsu su pronađena tela još dve žrtve - 45-godišnje žene i 22-godišnjeg muškarca. 

Telo dvogodišnjeg deteta pronađeno je u stanu na 64. ulici zajedno s telima 50-godišnjeg muškarca i 48-godišnje žene. I oni su pre toga nazvali 911 i zatražili pomoć zbog plavljenja prostora u kojem su živeli. U Bruklinu je policija pronašla telo 66-godišnjeg muškarca u njegovom domu na aveniji Ridžvud. Sve žrtve pronađene su tokom noći, između 22 i ponoći. 

 

Muškarac koji je poginuo u gradu Pazaik u Nju Džerziju imao je 70 godina i život je izgubio u zaglavljenom automobilu.

U Njujorku je zbog količine padavina proglašeno vanredno stanje. U Americi je ovo upozorenje rezervisao samo za vremenske uslove koji su izrazito opasni po život. Otkazano je više od 300 letova, a CNN-ov meteorolog je rekao da se radi o istorijskoj količini oborina. 

 

Vanredno stanje zbog poplava nikad ranije nije bio proglašeno u Njujorku.

Vremenska prognoza
Clear sky
5 Beograd