Utorak 19. mar 2024.
Foto: YouTube/Printscreen/CGTN

STRAVIČNO ZLOSTAVLJANJE DECE u vrtiću: Muče ih, bodu iglama po telu i drogiraju lekovima (VIDEO)

Foto: YouTube/Printscreen/CGTN
Istraga u toku

Vrtić u Pekingu optužen je za zlostavljanje dece injekcijama i lekovima.

Vlasti su pokrenule istragu vrtića koji je deo poznatog lanca RYB Education. Kompanija je izjavila da se "duboko izvinjava zbog ovog teškog incidenta i  uznemiravanja".

Pokrenuta je istraga i u svim drugim vrtićima u gradu. Do incidenta je došlo nekoliko nedelja nakon što je vrtić u Šangaju optužen za zlostavljanje dece.

Najmanje osmoro dece navodno je dobilo nepoznate supstance injekcijama. Roditelji su za lokalne medije izjavili da su primetili tragove uboda igle na telima svoje dece u poslednjih nekoliko dana i podelili fotografije tragova na internetu.

Takođe su rekli da su deci davane tablete ili sirupi pre spavanja u vrtiću.

Neki od roditelja izjavili su da su im deca moguće i seksualno zlostavljana, jer su ih prisiljavali da se skidaju goli. Nekoliko roditelja okupilo se u četvrtak ispred vrtića kako bi protestovalo. Neki su izjavili da sumnjaju da vaspitači koriste igle kako bi disciplinovali decu.

- Neposlušnu decu su prisiljavali da stoje gola, ili su ih zaključavali u mračnu sobu u vrtiću - izjavio je jedan roditelj.

Policija je zaplenila snimke sigurnosnih kamera i suspendovala tri osumnjičene osobe iz vrtića.

Kompanija je saopštila da će preuzeti odgovornost za svoje greške ako one budu utvrđene, ali je takođe prijavio policiji neke lažne optužbe protiv kompanije.

Prošle godine je četvoro vaspitača ove poznate kineske kompanije završilo je u zatvoru zbog zlostavljanja koje je takođe uključivalo davanje injekcija deci. Jedno dete je tada na telu imalo više od 50 uboda iglom.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
2 Beograd