fbpx
Skip to main content
Lindsay

Prijatelji joj uništili život! Smrt joj diše za vratom, a ona samo čeka: Sudbina ove žene ledi krv u žilama, a STRELJANJE DOĐE KAO SPAS!

Foto: Facebook/Justice and Fairness for Lindsay Sandiford
Pre osam godina je osuđena na smrt zbog krijumčarenja droge na Bali, sada je spremna da se suoči sa streljačkim vodom

Lindzi Sandiford iz Redkara, u Engleskoj, veće je skoro osam godina iza rešetaka u ozloglašenom zatvoru "Kerobokan", na ostrvu Bali. Ona je u januaru 2013. osuđena za krijumčarenje droge, krivično delo koje se u Indoneziji kažnjava streljanjem.

Podnela je nekoliko žalbi na presudu i tražila pomoć od Velike Britanije, ali ništa od toga nije urodilo plodom. Sada čeka izvršenje smrtne kazne, a budući da je odavno potrošila sav novac, u zatvoru plete kako bi od prodatih stvari platila advokate.

Lindzi ne zna kada će biti pogubljena. U Indoneziji osuđenici na smrt često čekaju kaznu više od deset godina i obično ne budu unapred upozoreni kada će doći taj trenutak. Poslednji put smrtna kazna u Indoneziji izvršena je 2015, pa 130 osuđenika, uključujući i Lindzi Sandiford, čekaju pogubljenje.

ASTRONOMI OTKRILI ZEMLJU PI: Da li je život na njoj moguć? (VIDEO)

ASTRONOMI OTKRILI ZEMLJU PI: Da li je život na njoj moguć? (VIDEO)

SVEŠTENICI SILOVALI DECU! Katolička crkva u Nemačkoj smislila tarifu i za to

SVEŠTENICI SILOVALI DECU! Katolička crkva u Nemačkoj smislila tarifu i za to

NOVI ZABRINJAVAJUĆI REZULTATI ISTRAŽIVANJA: Kovid kod nekih pacijenata izaziva ozbiljne mentalne poremećaje

NOVI ZABRINJAVAJUĆI REZULTATI ISTRAŽIVANJA: Kovid kod nekih pacijenata izaziva ozbiljne mentalne poremećaje

Lindzi je godinama radila u administraciji advokatske kancelarije u Čeltenhamu i iznajmljivala kuću u tom gradu. Pošto se razvela od muža više nije mogla da plaća kiriju, pa je morala da se iseli. Godine 2012. odlučila je da okuša sreću u Indiji.

Međutim, nikada nije stigla do odredišta. Kada je iz Bangkoka u maju 2012. stigla na Bali, uhapšena je sa ogromnom količinom kokaina u koferu. Prvo se pravdala da ju je na to naterala kriminalna banda, preteći njenoj porodici, ali je promenila iskaz kada joj je rečeno da je čeka smrtna kazna ako bude osuđena za krijumčarenje droge. 

Rekla je da su je Džulijan Ponder, Britanac i trgovac antikvitetima, i njegova devojka zamolili da prenese drogu i čak je izrazila spremnost da pomogne u njihovom hapšenju. U Ponderovoj kući je nađena droga, ali pošto nisu nađeni dokazi za njihovu umešanost u slučaj, osuđeni su za manje prestupe. 

Pravni tim Sandifordove tvrdio je da je bila primorana da prenese drogu i da pati od psihičkih problema. Uprkos tome, je osuđena na smrt, bez obzira na to što je čak i tužilaštvo tražilo kaznu od 15 godina zatvora, a ne smrtnu kaznu.

Osim što štrika, Sandifordova uči i druge zatvorenice da pletu. Heder Mak, robijašica koja je osuđena na deset godina za ubistvo svoje majke, kaže da se sprijateljila sa Lindzi, ali da u poslednje vreme ne može da dopre do nje. Uglavnom sedi sama u ćeliji i ne meša se s drugima. Otkriva i da penzionerka, koja je u međuvremenu napunila 65 godina, ima samo jednu želju:

-  Rekla je da želi da umre - kaže ona.

Sama Lindzi je izjavila da joj pomisao da treba da stane pred streljački vod više nije strašna.

-  Ne bih baš izabrala takvu smrt, ali ne bih volela ni da umrem u agoniji od raka. Osećam da mogu da se nosim s tim. Ali kada dođe vreme, ne želim da moja porodica dođe. Ne želim nikakvu gužvu. Jedno je sigurno u životu: niko ne odlazi živ sa ovog sveta.

Iako je u zatvoru i osuđena na smrt, kaže da misli da je imala "sreće", jer je gledala kako joj sinovi rastu i upoznala unuke. Moj stav je: "Ako hoćete da me streljajte, streljajte. Završite s tim."

SD svet

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
11 Beograd