fbpx
Skip to main content
Izraelski PVO

SULUDO TUMAČENJA AMERIČKOG EKSPERTA: Ukoliko dođe do sukoba, PVO Gruzije će "PUSTITI KRV" ruskoj avijaciji (VIDEO)

Foto: Profimedia
Gruzija je u noći  između 7. i 8. avgusta 2008. napala ruski mirovni bataljon smešten na području Južne Osetije.

Gruzija je sklopila sporazum sa izraelskom kompanijom "Rafael" koja će modernizovati gruzijske sisteme protivvazdušne odbrane i prekvalifikovati njene trupe, što svedoči o pokušajima Tbilisija da obnovi svoj sistem odbrane, piše "Forbs".

Nakon što je pre 12 godina ruska vojska porazila gruzijsku tokom sukoba u Južnoj Osetiji, u sastavu naoružanja Gruzije ostali su PVO sistemi nasleđeni od Sovjetskog Saveza, konstatuje autor članka i ističe da ih postepeno zamenjuju izraelskom modernijom tehnikom.

- Ukoliko Moskva i Tbilisi ponovo stupe u konflikt, ruske snage će biti bolje pripremljene za ratna dejstva u vazduhu u uslovima suprotstavljanja sredstvima PVO. Ali i gruzijska sredstva PVO bi mogla da "puste krv" ruskoj avijaciji - rezimira ekspert.

Gruzija je u noći  između 7. i 8. avgusta 2008. napala ruski mirovni bataljon smešten na području Južne Osetije. Poginulo je više ruskih vojnika i građana, a glavni grad Južne Osetije gruzijske su snage snažno bombardovale. Rusija je štitila stanovnike Južne Osetije, uvela svoju vojsku i posle pet dana rata potisnula gruzijske snage iz regiona.

SD svet

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd