fbpx
Skip to main content
Suecki kanal

SVE ŠTO NISTE ZNALI O SUECKOM KANALU: Ideja je nastala u drevnom Egiptu, i svedočila brojnim ratovima (FOTO/VIDEO)

Foto: Youtube/Printscreen/ 7NEWS Australia
Dok se čeka ponovno uspostavljanje saobraćaja, podsetimo se 5 zanimljivosti o ovom kanalu.

Uprava Sueckog kanala saopštila je da je privremeno obustavila saobraćaj dok osam remorkera već dva dana pokušava da oslobodi gigantski brod-kontejner "Evergrin" zaglavljen u južnom delu kanala.

PONOVO SE NESMETANO TRGUJE: Suecki kanal osposobljen za transport, saobraćaj uspostavljen!

PONOVO SE NESMETANO TRGUJE: Suecki kanal osposobljen za transport, saobraćaj uspostavljen!

BLOKIRANA NAJPROMETNIJA TRGOVAČKA RUTA: Suecki kanal zatvoren!

BLOKIRANA NAJPROMETNIJA TRGOVAČKA RUTA: Suecki kanal zatvoren!

SVI SU ALARMIRANI, DRAMA I DALJE TRAJE: Jedna od najprometnijih trgovačkih ruta iznenada obustavljena

SVI SU ALARMIRANI, DRAMA I DALJE TRAJE: Jedna od najprometnijih trgovačkih ruta iznenada obustavljena

"Evergrin", brod dugačak koliko je zgrada Empajer Stejt Bilding visoka, koji pod zastavom Paname prevozi teret između Azije i Evrope, nasukao se u utorak dijagonalno u uskom, veštačkom kanalu koji deli kontinentalnu Afriku od Sinajskog poluostrva, nakon što je izgubio sposobnost upravljanja usred jakog vetra i prašine, saopštila je uprava Sueckog kanala (SCA).

Faraonski kanal

Kanal je dugačak 193 kilometara i prostire se od luke Said na Mediteranu do Crvenog mora. Oko 2.000 godina pre Hrista, uzak kanal je iskopan po naređenju egipatskog faraona Sesostrisa III. Tada je povezivao Crveno more i Nil i ulivao se u Mediteran zapadnije nego što je danas pozicioniran. U to vreme, kanalom je ubrzana trgovina između antičke Grčke, Turske i zemalja na Bliskom istoku i Africi. Danas, brodovima se skraćuje vreme putovanja između Evrope i Azije za tri dana.

Britanija se protivila gradnji

U 19. veku se pojavila ideja o gradnji novog kanala, a projektant je bio francuski inženjer Ferdinand de Leseps. Projekat je finansirala Francuska, ali uz podršku egipatskog kediva. U početku se Velika Britanija protivila gradnji jer je smatrala da će se time umanjiti njena moć u prekomorskoj trgovini.

Gradnja je bila procenjena na tadašnjih 200 miliona franaka (današnjih 11,6 milijardi evra), a trajala je 10 godina. Svečano je otvoren 1869. godine. 5 godina kasnije, kada su Britanci shvatili da nisu bili u pravu, kupili su 44 odsto akcija kanala od egipatske vlade. Francuzi su i dalje bili većinski vlasnici. Gradnja je odnela i mnoge žrtve, procenjuje se da je tokom radova umrlo 120.000 ljudi.

Povezanost sa Kipom slobode

Mali broj Amerikanaca zna da je Kip slobode, koja je danas simbol Njujorka, prvobitno bio predviđen za Egipat. Francuski vajar Frederik-Avgust Bartholdi je želeo da veliki kip krasi otvaranje Sueckog kanala. Zamislio je da kip prikazuje ženu obučenu u tradicionalnu egipatsku nošnju koja bi držala baklju u ruci, simbolizujući kako "Egipat donosi svetlost u Aziju",što bi bio i naziv statue.

Međutim, ideja je odbačena i Bartholdi je sličnu ideju predložio Amerikancima.

Kanalski rat

1956. godine egipatski lider Gamal Abdel Naser je saopštio da će nacionalizovati kanal, što je naljutilo britanskog i francuskog premijera, Entonija Edena i Renea Kotija. Zato su oni skovali plan sa Izraelom, međutim, ta vojna intervencija je propala i arapski svet je bio besan.

Sovjetski savez je ponudio pomoć Egiptu, a SAD koje su se plašile da će se Naser okrenuti Moskvi, vežbale su svoju rastuću političku moć i naterale Britance i Francuze da se povuku.

Egipat je postavio državno telo koje je i danas zaduženo za kontrolu saobraćaja u Sueckom kanalu i naplatu prolaza.

1967. godine izraelske trupe su napredovale do istočne obale kanala tokom 6-dnevnog rata, a pošto su Izrael i Egipat i dalje tehnički bili u ratu bilo je opasno prevoziti robu, pa je takva situacija potrajala 8 godina.

Tako su brodovi koji su prevozili naftu bili prinuđeni da idu dužim putem oko Rta dobre nade što je dovelo do rasta cena crnog zlata, odnosno, poskupljenja goriva. Egipat je 1975. godine povratio punu kontrolu nad Sueckim kanalom i tada je ponovo otvoren, prenosi Sputnjik.

Nije dovoljno veliki

Uprkos svemu, Suecki kanal jednostavno nije zadovoljavajućih dimenzija, pa je 2015. godine usvojen program od 8,2 milijarde dolara kojim bi trebalo da se proširi. Iako se radilo na ideji da se premosti oko 35 kilometara, to nije bilo od velike koristi brodu "Ever Given" koji se u utorak nasukao oko 60 kilometara južnije.

I dalje se radi na njegovom proširenju, a u planu je i izgradnja 4 podvodna tunela.

SD svet

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
25 Beograd