fbpx
Skip to main content
Donald Tramp

TRAMP ODLUČIO: Podelio prve istaknute funkcije

Foto: Reuters
Novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp izabrao je danas Rajnsa Pribusa za šefa osoblja Bele kuće, dok će Stiven Benon biti predsednikov glavni strateg i viši savetnik.

- Oduševljen sam što moj veoma uspešan tim nastavlja sa mnom da vodi našu zemlju - naveo je Tramp u saopštenju, preneo je AFP.

Tramp je istakao da su "Stiv i Rajns izuzetno kvalifikovani lideri koji su dobro radili tokom kampanje i doveli nas do istorijske pobede. Sada, obojica će biti sa mnom u Beloj kući dok radimo na tome da Amerika ponovo postane velika".

Pribus je aktuelni predsednik Republikanskog nacionalnog komiteta.

Glas Amerike je ranije javio da Tramp ubrzano radi na oblikovanju nove vlade.

Menadžer Trampove kampanje Kelien Konvej je rekla da je na "pomolu" jedno ključno imenovanje - za položaj šefa osoblja Bele kuće, i da se razmatra nekoliko imena dok se Tramp priprema za inauguraciju 20. januara.

To je imenovanje koje će signalizovati da li Tramp planira da nastavi sa napadima na vašingtonski establišment ili će više prigrliti pomirljivi put u rukovođenju zemljom. 

Konvej je rekla da je "vašingtonski insajder", predsednik Republikanskog nacionalnog komiteta Rajns Pribus koji je pomogao Trampu da pobedi, izrazio interes za zahtevni položaj šefa osoblja, koji između ostalog obuhvata pomoć predsedniku u uspostavljanju dnevnog reda.

Još jedna mogućnost je bila Pribusova sušta suprotnost, Stiv Benon, koji je pre položaja šefa izbornog štaba Trampove kampanje, bio šef anti-vašingtonske ultra desničarske veb stranice "Breitbart".

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
2 Beograd