Skip to main content
Donald Tramp

Trampov govor iz Davosa o kom priča CEO SVET: Snažniji smo kada nacije sarađuju radi zajedničkih ciljeva (FOTO)

Foto: Reuters
Najavljeni bojkot prvog čoveka Amerike nije uspeo

Predsednik SAD Donald Tramp ponovio je danas u Davosu da će "stavljati Ameriku na prvo mesto", što je ponovo ulilo nadu antiglobalistima širom sveta.

Tramp se na početku govora založio za svet u kojem će "svako dete živeti zaštićeno od nasilja, siromaštva i straha".

- Kada SAD beleže rast, rastu i druge zemlje sveta. Prosperitet SAD stvorio je bezbroj radnih mesta širom sveta, dok su kreativnost i inovacije u SAD doveli do značajnih otkrića koja svuda pomažu ljudima da žive bolje i zdravije živote - rekao je Tramp, te je sigurno ojačao i svoju bazu glasača u SAD-u.

Predsednik SAD je onda šokirao sve globaliste i moćnike kada je ponovo počeo da govori o ljudima koji su zaboravljeni, o čemu je govorio i u predsedničkoj kampanji. 

- Kada su ljudi zaboravljeni, dolazi do problema u svetu. Samo ako reagujemo na glasove zaboravljenih, možemo ostvariti svetlu budućnost - rekao je i dodao da je svet snažniji kada suverene nacije sarađuju radi ostvarenja zajedničkih ciljeva.

Svojim govorom oduševio je Najdžela Faradža, popularnog "Mister Bregzita", koji je izjavio da je Tramp bio odličan u Davosu i izrazio žal što i Velika Britanija nema takvog lidera.

Tramp, je prvi američki predsednik na Svetskom ekonomskom forumu od 2000. godine, što će mu, kako navodi Rojters, pružiti priliku da popriča sa nekim "elitnim globalistima" koje je kritikovao u izbornoj kampanji 2016. godine.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD svet

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd