fbpx
Skip to main content
devojka, plač

U 19. godini: Zatrudnela sa OŽENJENIM, roditelji je smestili na PSIHIJATRIJU, ali to nije bilo poslednje zlo

Foto: Profimedia/ilustracija
"Sedela sam u nekoj hladnoj čekaonici, zeleni zidovi oko mene"

Kada je Džuli zatrudnela, u 19. godini, u 20. veku nije mnogo znala ni o čemu. U najmanju ruku, nije očekivala da će je roditelji smestiti u psihijatrijsku ustanovu kao kaznu za javno blaćenje njihovog porodičnog imena.

Ipak, njoj se to dogodilo, a decenijama kasnije ona je napisala knjigu posvećenu paklu kroz koji prošla zarad ljubavi, sramoti od koje niko nije želeo da je zaštiti. I jednom hrabrom muškarcu.

Mlada Džuli je zatrudnela sa svojim tadašnjim dečkom Frenkom za koga je kasnije saznala da je oženjen. Pošto prekid trudnoće za nju nije dolazio u obzir, a i u to vreme bio je nelegalan, roditelji su odlučili da je poštede "sramote" i smeste u mentalnu u stanovu.

Tužna sudbina žena iz Afrike: Beže ka boljem životu, a završe kao seksualno roblje

- Sedela sam u nekoj hladnoj čekaonici, zeleni zidovi oko mene, ljudi koji stalno nešto pričaju. A ja sam bila već na pragu trećeg meseca trudnoće. Bilo je strašno - priseća se dana kada je primljena u ustanovu.

Provela je sedam meseci okružena ljudima sa psihičkim problemima, sve dok 19. aprila 1964. godine nije rodila svoju prvu ćerku.

JEZIVI bordel za bogataše u Nemačkoj: Tačna lokacija TAJNA, a jedno pravilo vezano za žene je posebno ŠOKANTNO (VIDEO)

- Roditi dete van braka je u to vreme bilo nezamislivo. Dobila sam ćerku, Ejmi i dala sam je odmah po rođenju na usvajanje. Želela sam da ima dom, da bude mažena i pažena, a ja to nisam mogla da joj pružim u tom trenutku. Posle porođaja, vratila sam se kući svojim roditeljima na kratko. Bila sam tužna, slomljena. Tako mlada, a već sa srušenim snovima o savršenom porodičnom životu - ispričala je Džuli. Njeni roditelji čuvali su tajnu pred svima, a ona se zapravo tek vratila sa izvesnog putovanja.

Frenk i Džuli su se, ipak, venčali 1965. godine jer je on odmah podneo papire za razvod čim je Džuli hospitalizovana. U braku su dobili još dvoje dece, dva sina.

Ali, od 1964. godine slavili su svaki 19. april kao Ejmin rođendan. A onda su saznali da je njihova Ejmi zapravo Kejtlin Meri Visler. Nekada devojčica, a tada žena rasla je u najboljoj porodici, sve do šeste godine. Ispričala je da je posle smrti majke imala problema sa maćehom, a već sa 12 godina saznala je da je usvojena. Usledile su teške godine, ali tek kada je i ona dobila svoju decu, kada su se njene ćerke raspitivale za baku odlučila je da potraži biološke roditelje. Kejtlin je tako uspela da nađe svoje roditelje i poslala im je pismo. Bilo je potrebno 44 godine da se porodica opet nađe na okupu.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
25 Beograd