Skip to main content
Vladimir Putin

OPŠTE ZAPREPAŠĆENJE NA IZBORIMA U UKRAJINI: Otkud Putinovo ime na glasačkom listiću?

Foto: Profimedia/ilustracija
Rezultati održanih izbora u Ukrajini na lokalnom nivou biće potvrđeni najkasnije do 6. novembra

U Ukraijini, u Černigovskoj oblasti, Kandidat za gradsku skupštinu Igor Polujan, rekao je da je jedan od glasača poništio glasački listić tokom lokalnih izbora i dodao političku partiju "Jedinstvena Rusija" i ime predsednika Rusije Vladimira Putina.

UKRAJINA POKUŠAVA DA OPKOLI KRIM: Neće im se svideti reakcija ruskog admirala!

UKRAJINA POKUŠAVA DA OPKOLI KRIM: Neće im se svideti reakcija ruskog admirala!

PUTIN MORA DA BUDE SPREMAN: Ukrajinci nagovestili rat, kreću sa Crnog mora!

PUTIN MORA DA BUDE SPREMAN: Ukrajinci nagovestili rat, kreću sa Crnog mora!

TURSKO "NJET" RUSIJI: Koji su to "viši interesi" koji sprečavaju trajni mir na Kavkazu?

TURSKO "NJET" RUSIJI: Koji su to "viši interesi" koji sprečavaju trajni mir na Kavkazu?

- Siguran sam da niste videli ništa slično. Na mom biračkom mestu glasaju za Putina i stranku "Jedinstvena Rusija", napisao je Polujan na svom Fejsbuk profilu.  

U Ukrajini su 25. oktobra održani lokalni izbori. Istovremeno su građani učestvovali i u anketi koju je inicirao predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski na pet tema.

Prema podacima, borba za mesto gradonačelnika najvećih ukrajinskih gradova: Kijeva, Odese, Dnjepra i Ljvova, nastaviće se u drugom krugu.

Dosadašnji gradonačelnik Harkova Genadij Kernes pobedio je u prvom krugu glasanja. Prema Centralnoj izbornoj komisiji, izlaznost na izborima bila je 36,88 procenata.

Lokalne vlasti se biraju na petogodišnji mandat. Rezultati lokalnih izbora moraju biti potvrđeni do 6. novembra i objavljeni u roku od pet dana. Ako u gradovima u kojima je predviđen drugi krug izbora, nijedan od kandidata ne dobije 50 procenata plus jedan glas, novo glasanje mora biti održano u roku od tri nedelje.

Izbori se nisu održali na teritoriji Donjecke i Luganske oblasti koje nisu pod kontrolom Kijeva. Prema rezoluciji koju je usvojio parlament, izbori na ovim teritorijama mogu da se održe nakon povlačenja svih "oružanih formacija" i prenosa kontrole nad ukrajinsko-ruskom granicom.

U julu je opunomoćeni predstavnik Rusije na pregovorima o rešavanju ukrajinskog sukoba Boris Grizlov izjavio da je odluka Vrhovne rade Ukrajine o održavanju lokalnih izbora u suprotnosti sa sporazumima iz Minska.

SD svet

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Slaba kiša
7 Beograd