fbpx
Skip to main content
Vladimir Putin

"Uživao sam kao OBAVEŠTAJAC": Putin progovorio o svojoj prošlosti, ali na jedno pitanje NIJE ZNAO ODGOVOR

Foto: Profimedia
Izuzetno iskustvo...

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je uživao da obavlja poslove vrbovanja dok je bio obaveštajac.

- Davno sam se time bavio, ali baš sam uživao. To je bio moj posao dugi niz godina -  kroz osmeh je ispričao Putin.

Pročitajte i:

Upitan šta je obaveštajna služba govorila tada o Istočnoj Nemačkoj i kakve su prognoze bile, Putin je rekao da je to za njega teško pitanje.

- To su bili jedinstveni ljudi, prvoklasni po ubeđenjima, intelektu, moralnosti, istrajnosti i životnoj snazi. Za mene je to bilo izuzetno iskustvo - istakao je Putin u dokumentarcu "Svetski poredak 2018.", prenosi danas Tas s.

Na pitanje kako je sovjetsko obaveštavanje odražavalo stanje u političkim krugovima u poslednjim godinama Hladnog rata i da li su se njihovi izveštaji i projekcije mnogo razlikovali od onoga što se kasnije zaista dogodilo, ruski predsednik je odgovorio da je to za njega teško pitanje "jer je u to vreme bio običan obaveštajac".

Putin
Foto: Profimedia

- Nisam se bavio nikakvim analitičkim radom, pa generalno ne mogu sada reći šta je primaocu informacija, generalnom sekretaru, tačno prenosila obaveštajna služba u Istočnoj Nemačkoj u druge službe. Bolje o tome pitajte Gorbačova - rekao je Putin.

Upitan da li je u to vreme mogao da predvidi kako će se Hladni rat završiti, ruski predsednik je dao negativan odgovor.

- To niko nije mogao da predvidi, mada smo videli duboke promene u našoj zemlji i razmišljali o tome kako će se situacija razvijati unutar zemlje i kako će to uticati na globalna pitanja. Međutim, niko nije mogao da zamisli da će se stvari odviti onako i onoliko brzo - zaključio je Putin.

 

Pročitajte i:

SD svet

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
19 Beograd