Skip to main content
Nikolas Maduro

Ameri UCENJUJU:Rusija i Kina dobiće po DŽEPU ako Maduro ostane

Foto: Profimedia/ilustracija
Sjedinjene Američke Države pokušavaju da ubede Rusiju i Kinu da će povratiti svoje investicije u Venecueli samo u slučaju da aktuelni predsednik te latinoameričke države Nikolas Maduro napusti funkciju, izjavio je specijalni predstavnik SAD za Venecuelu Eliot Abrams.

- Ako su zabrinuti (Rusija i Kina) zbog povratka investicija koje su tamo uložili, ekonomija Venecuele koja je bankrotirala nikada neće uspeti da isplati taj obim sredstava. Samo Venecuela koja doživljava preporod će moći to da učini, a to se neće dogoditi pod upravom Madura - rekao je Abrams na konferenciji za medije u Stejt departmentu SAD. 

Lavrov otkrio AMERIČKE PLANOVE za Venecuelu: "Vašington može da NAPADNE Madura, ali..."

Lavrov otkrio AMERIČKE PLANOVE za Venecuelu: "Vašington može da NAPADNE Madura, ali..."

- Ne mislim da ćete videti veliki obim dodatnih investicija kako iz Rusije, tako i iz Kine, ali njihova politička i diplomatska podrška pomaže aktuelnim vlastima - rekao je Abrams.

Diplomata je takođe naveo da Moskva i Vašington nastavljaju konsultacije o Venecueli.

- Juče sam imao dobar razgovor s ruskim ambasadorom u UN pre zasedanja Saveta bezbednosti UN i pre njegovih napada. Da, SAD i Rusija vode diskusije u kojima učestvujem i ja - rekao je Abrams. 

ŠAMARČINA AMERIKANCIMA: Više od 50 zemalja stalo uz Venecuelu, SPREMNI DA ZAŠTITE POVELJU UN!

ŠAMARČINA AMERIKANCIMA: Više od 50 zemalja stalo uz Venecuelu, SPREMNI DA ZAŠTITE POVELJU UN!

Tokom zasedanja Saveta bezbednosti UN 28. februara nije bio prihvaćen nijedan od nacrta rezolucije o Venecueli – ni američki, ni ruski. Američki nacrt predlaže nove predsedničke izbore u Venecueli uz međunarodne posmatrače, a ruski predlaže da se brane nezavisnost i suverenost države i da se situacija rešava "mehanizmom iz Montevidea", koji su predložili Urugvaj, Meksiko i Karipska zajednica. Taj mehanizam podrazumeva četiri etape: pokretanje dijaloga, pregovarački proces, izradu sporazuma i njegovu realizaciju.

Stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja je izjavio da američki nacrt rezolucije nije ništa drugo do licemerje i da je kulminacija ukupne delatnosti Amerikanaca u toj krizi. 

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Clear sky
29 Beograd