Skip to main content
grčka policija

Velika zaplena droge: Švercovali 1,3 TONE kanabisa

Foto: Profimedia
Uhapšeni kapetan i posada broda

Grčka Obalska straža saopštila je danas da je zaplenila oko 1,3 tone obrađenog kanabisa, sakrivenog na ribarskom brodu sa stranom zastavom koji je krenuo iz Sirije ka jednoj evropskoj luci, a presretnut je kod obala grčkog ostrva Krit.

Posle trodnevne operacije, uhapšen je kapetan broda i četvoročlana posada, navodi se u saopštenju. U operaciji su učestvovala četiri patrolna broda grčke Obalske straže i dva aviona, od kojih jedan pripada evropskoj pograničnoj agenciji Fronteks.

Uhapšen biznismen: Optužen za krijumčarenje 400 kilograma droge

Avion Fronteksa je sumnjivi brod uočio oko 60 nautičkih milja jugoistočno od Krita. Francuska carina obavestila je prethodno grčke vlasti da sumnjivi brod plovi ka jugoistoku grčkog ostrva, možda prevozeći nezakoniti tovar.

Brod je pokušao da pobegne, ali bezuspešno, nakon čega je u luci Jerapetra na Kritu pregledan i tom prilikom je na njemu otkriven kanabis vredan oko 15 miliona evra. Brod je krenuo iz Sirije ka evropskoj luci, ali se u saopštenju grčke Obalske straže ne precizira o kojoj luci je reč.

Grčka agencija ANA je juče javila da je grčka Obalska straža presrela u vodama južno od Krita brod sa stranom zastavom koji je prevozio dve tone kanabisa, navodeći da je brod-tegljač koji je prevozio drogu krenuo sa Kipra, a cilj mu je bila luka u Španiji.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD svet

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd