Skip to main content
maduro

Venecuela raskida diplomatske odnose sa Kolumbijom

Foto: Reuters
Venecuela raskida diplomatske i političke odnose s Kolumbijom, izjavio je predsednik Venecuele Nikolas Maduro

Na mitingu svojih pristalica u Karakasu Maduro je prethodno, povodom incidenata na venecuelanskim granicama s Brazilom i Kolumbijom, da on upravlja i da će nastaviti da upravlja Venecuelom.

- Dugo sam trpeo radi kolumbijskog naroda koji živi među nama… Doneo sam odluku da raskinem sve diplomatske i političke odnose s Kolumbijom - rekao je Maduro, nazvavši kolumbijskog predsednika Ivana Dukea "đavolom do srži".

"Čvrst sam kao nikad, nastaviću da upravljam Venecuelom" Oglasio se Maduro nakon incidenta na granici

"Čvrst sam kao nikad, nastaviću da upravljam Venecuelom" Oglasio se Maduro nakon incidenta na granici

Venecuelanski predsednik je pozvao građane i vojnike da izađu na ulice i da štite zemlju ukoliko se njemu nešto bude dogodilo.

- Naređujem narodu i oružanim snagama: ako jednog dana čujete vest da se meni nešto dogodilo, ne oklevajte ni sekunde da izađete na ulice da biste štitili zemlju - rekao je Maduro.

maduro
Foto: Reuters

Venecuelanska opozicija pokušava da dostavi humanitarnu pomoć na teritoriju zemlje, dok vlada legitimnog šefa države Nikolasa Madura to kategorički odbija, verujući da je humanitarna pomoć izgovor za provokaciju opozicionara, uz podršku SAD. 

Maduro je objavio da je potpuno zatvorena kopnena granica s Brazilom i da razmatra mogućnost zatvaranja granice s Kolumbijom. Prema navodima predstavnika lidera opozicije Huana Gvaida, koji je sam sebe proglasio za šefa države, jedan kamion s humanitarnom pomoći prešao je brazilsko-venecuelansku granicu. 

Kamion sa humanitarnom pomoći ušao na teritoriju Venecuele: Opozicija nastavlja sa destabilizacijom države

Kamion sa humanitarnom pomoći ušao na teritoriju Venecuele: Opozicija nastavlja sa destabilizacijom države

Gvaida kao samoproglašenog predsednika Venecuele podržavaju SAD, brojne latinoameričke i evropske države, dok Rusija, Kina i niz drugih država podržavaju Nikolasa Madura kao legalno izabranog šefa države. 

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD svet

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
25 Beograd