Skip to main content
Venecuela

Venecuelanski opozicionari prošli kroz blokirani tunel: Maduro zatvara granicu sa Kolumbijom?

Foto: Reuters
Automobilska kolona opozicije Venecuele, koja se uputila ka granici s Kolumbijom kako bi dočekala humanitarnu pomoć, uspela je da prođe kroz tunel koji su blokirale venecuelanske vlasti

Opozicioni poslanik Arnaldo Benites je rekao da su automobili s poslanicima uspeli da prođu kroz tunel suprotnom trakom puta. 

- Bez obzira na to, krećemo se u pravcu granice. Da, humanitarna pomoć će stići u zemlju - rekao je Benites.

Ranije je saopšteno da je Nacionalna garda Venecuele sprečila kretanje kolone automobila s poslanicima koji su se uputili ka granici s Kolumbijom kako bi dočekali humanitarnu pomoć. Pripadnici snaga bezbednosti upotrebili su suzavac i gumene metke.

Prema navodima medija, Nacionalna garda Venecuele je prikolicama zatvorila prolaz ka tunelu Kabrera u državi Karabobo, sprečivši pristup koloni vozila.

SENZACIONALNI SAJAMSKI POPUSTI SAMO U TRAVELLAND-U UZ URAČUNATO OSIGURANJE OD OTKAZA PUTOVANJA!

SENZACIONALNI SAJAMSKI POPUSTI SAMO U TRAVELLAND-U UZ URAČUNATO OSIGURANJE OD OTKAZA PUTOVANJA!

Ranije je kolona automobila krenula iz Karakasa ka granici s Kolumbijom kako bi dočekala kamion s humanitarnom pomoći. U koloni su i autobusi s poslanicima opozicionog venecuelanskog parlamenta i predsednikom Nacionalne skupštine Venecuele Huanom Gvaidom, samoproglašenim šefom države.

Opozicija je prethodno saopštila da će isporučivanje humanitarne pomoći Venecueli početi 23. februara. Vlada Nikolasa Madura kategorički odbija da dozvoli pristup toj pomoći na teritoriju zemlje, a Rusija je na sednici Saveta bezbednosti UN 21. februara objavila da SAD pripremaju nedopustivu provokaciju na kolumbijsko-venecuelanskoj granici, prikrivenu humanitarnom pomoći. 

Maduro je objavio da potpuno zatvara kopnenu granicu s Brazilom i da razmatra mogućnost da zatvori i granicu s Kolumbijom. 

Centri za prikupljanje pomoći deluju u kolumbijskoj Kukuti u brazilskoj državi Rorajma i na ostrvu Kjurasao. Venecuelanske vlasti su već zatvorile morske granice s Malim antilskim ostrvima.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 1 Pogledaj sve komentare
kome je amerika poslala ispravne proizvode?!'s picture

kome je amerika poslala ispravne proizvode?!

znaci amerika ti stavi sankcije, posle ti posalje konvoj pokvarene robe i time sire sliku o borbi za demokraciju?!

0 | 0

SD svet

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Mist
10 Beograd