Utorak 19. mar 2024.
Kim Džong Un

OVAKO JE KIM TO ZAMISLIO: Raketa proleće okean i pada na američki grad, a u sledećem kadru POTOP! (VIDEO)

Foto: Profimedia/ilustracija
Očekuje se reakcija Donalda Trampa!

Severna Koreja pokazala je video-simulaciju raketnog napada na SAD, javila je novinska agencija Jonhap.

DA LI ĆE DOĆI DO RATA IZMEĐU SEVERNE KOREJE I SAD?! Oštra retorika i demonstracija vojne moći svetskih sila!

ZAOKRET TRAMPOVE POLITIKE PREMA SIRIJI: SAD šalju dodatne trupe, sukob sa Rusijom sve izvesniji?!

Snimci državne televizije prikazuju severnokorejskog predsednika Kim Jong-una kako ponosno posmatra simulaciju raketnog napada na SAD na velikom ekranu, javlja AFP.

Na filmu koji je prikazan na proslavi u čast 105. godišnjice rođenja Kim Il Sunga, dede sadašnjeg lidera zemlje, demonstrirana je nova balistička raketa i njeno lansiranje. Ona preleće okean i izvodi napad na američki grad. Na sledećem kadru prikazano je kako na groblju gori američka zastava.

Na paradi koja je prethodila emitovanju, predstavljena je, po svoj prilici, nova interkontinentalna balistička raketa.

Takođe su se na prazničnom koncertu čule pesme kojima se veličaju lansiranja raketa i jedinica „Tepodong“ strateških snaga Korejske narodne armije, koja je zadužena za raketna lansiranja. Konkretno se u pesmi govori da je "raketa ’Tepodong‘ kao munja i da je spremna da izazove imperijalizam".

Parada i prikazivanje filma održani su u uslovima neviđene eskalacije napetosti na Korejskom poluostrvu.

Stručnjaci se slažu da bi Severna Koreja mogla da do 25. aprila, kada se obeležava godišnjica osnivanja Korejske narodne armije, izvede šestu nuklearnu probu ili lansiranje. SAD su saopštile da su spremne da deluju na Severnu Koreju svim raspoloživim sredstvima, kao i da „uspostavljaju mir silom“. Severna Koreja obećava da će odgovoriti nuklearnim napadom na nuklearni rat i intenzivira razvoj interkontinentalnih balističkih raketa koje mogu da stignu do teritorije SAD.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
2 Beograd