fbpx
Skip to main content
Vladimir Putin

"NEMA OPROŠTAJA ONIMA KOJI SMIŠLJAJU AGRESIVNE PLANOVE" Putin na Paradi pobede odlučno poručio glavni cilj Moskve

Foto: Tanjug/AP/Alexei Nikolsky, Sputnik, Kremlin Pool
Ruski predsednik prisustvovao je današnjoj Paradi pobede u Moskvi

Rusija će odlučno štititi svoje nacionalne interese, nema oproštaja za one koji smišljaju agresivne planove, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin tokom govora na Crvenom trgu, gde se održava Parada pobede povodom 76. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu.

LUKAŠENKO POTPISAO VAŽAN DEKRET: U slučaju da bude ubijen njegova ovlašćenja prelaze na ovaj organ

LUKAŠENKO POTPISAO VAŽAN DEKRET: U slučaju da bude ubijen njegova ovlašćenja prelaze na ovaj organ

OD AUTISTIČNOG DEČAKA DO MILIJARDERA: Elon Mask uživo u šou programu otkrio najveću životnu tajnu (VIDEO)

OD AUTISTIČNOG DEČAKA DO MILIJARDERA: Elon Mask uživo u šou programu otkrio najveću životnu tajnu (VIDEO)

STRAŠNA TRAGEDIJA U ALPIMA: U dve lavine u Francuskoj poginulo više osoba

STRAŠNA TRAGEDIJA U ALPIMA: U dve lavine u Francuskoj poginulo više osoba

Putin je čestitao građanima Rusije uz poruku da će Rusija uvek pamtiti da je upravo sovjetski narod učinio veličanstveni podvig u borbi protiv nacizma.

- Uvek ćemo pamtiti da je taj veličanstveni podvig učinio upravo sovjetski narod. U najtežem ratnom vremenu, u odlučujućim bitkama koje su odredile ishod borbe protiv fašizma, naš narod je bio sam, sam na mukotrpnom, herojskom i požrtvovnom putu do pobede - izjavio je predsednik Rusije.

Kako je rekao predsednik, nema oproštaja i opravdanja za one koji sprovode agresivne planove, antisemitizam i rusofobiju.

- Rat je doneo toliko nepodnošljivih iskušenja, tuge i suza da je to nemoguće zaboraviti. A nema oproštaja i opravdanja za one koji ponovo razmišljaju o agresivnim planovima. Skoro vek nas deli od događaja kada se u centru Evrope monstruozna nacistička zver drznula i dobila predatorsku snagu. Sve ciničnije su se čule parole o rasnoj i nacionalnoj nadmoći, antisemitizmu i rusofobiji. Sporazumi koji su za cilj imali da zaustave srljanje ka svetskom ratu lako su precrtani - rekao je Putin.

Vladimir Putin
Predsednik Rusije, Vladimir Putin, na Paradi pobede u Moskvi
Foto: Reuters

Mnogo toga iz ideologije nacizma ponovo pokušava da se aktivira u svetu, pojavljuju se "skupovi ostataka kaznenih odreda", a ima i pokušaja revidiranja istorije, opravdavanja izdajnika i zločinaca na čijim je rukama krv stotina hiljada civila, dodao je ruski lider.

- Istorija zahteva da izvučemo zaključke i pouke. Ali, nažalost, mnogo toga iz ideologije nacista, onih, koji su bili opsednuti besmislenom teorijom o svojoj superiornosti, ponovo pokušava da se aktivira. Pritom, ne samo različite vrste radikala i grupa međunarodnih terorista - upozorio je Putin.

 

SD svet

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
21 Beograd