fbpx
Skip to main content
Vladimir Putin

RUSKA EKONOMIJA USPEŠNO POBEĐUJE KORONU: Putin ne planira opštenacionalni "lokdaun"

Foto: Reuters
Predsedniku Ruske Federacije je glavni prioritet zaštita života i zdravlja građana

U Rusiji se ne planira opštenacionalni lokdaun zbog pandemije virusa korona, a vlasti imaju jasnu predstavu šta treba da se radi kada je u pitanju ova situacija, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin.

NAJCRNJI DAN OD POČETKA EPIDEMIJE: Austrija danas sa 4.453 novoobolelih

NAJCRNJI DAN OD POČETKA EPIDEMIJE: Austrija danas sa 4.453 novoobolelih

"OVO JE STRAŠNA TRAGEDIJA" Oglasio se Kremlj povodom napada u Nici

"OVO JE STRAŠNA TRAGEDIJA" Oglasio se Kremlj povodom napada u Nici

SUTRA NOVE MERE U GRČKOJ! Lokdaun za tri omiljena mesta srpskih turista

SUTRA NOVE MERE U GRČKOJ! Lokdaun za tri omiljena mesta srpskih turista

Putin je u obraćanju učesnicima Investicionog foruma "Rusija zove" ocenio da je pandemija virusa korona uticala na razvoj ekonomije u svetu i da je izazvala pad kako u razvijenim državama, tako i u zemljama u razvoju.

- Epidemija virusa korona postala je glavni faktor koji je ove godine odredio dinamiku globalne ekonomije. Vidimo s kakvim ozbiljnim padom su se suočile razvijene zemlje i zemlje u razvoju, kako se velika sredstva izdvajaju za podršku nacionalnim ekonomijama - rekao je Putin.

Prema njegovim rečima, u Rusiji je glavni prioritet zaštita života i zdravlja građana.

Mere koje su primenile ruske vlasti u vezi sa ovom situacijom su se pokazale kao efikasne i pravovremene, ublažen je ekonomski pad, ali rizici postoje i dalje, istakao je ruski predsednik.

- Znamo da je u nekim zemljama ta cifra (sredstava usmerenih na podršku nacionalnih ekonomija) izgleda jače, ali donete odluke su se pokazale, uveren sam, kao pravovremene i prilično efikasne. Prema mom mišljenju, a to je najvažnije, uspeli smo da znatno ublažimo posledice epidemije po domaću privredu. Njen pad je manji nego u nekim drugim zemljama sveta, i to odlično znate. Ipak, rizici i dalje postoje - istakao je Putin.

Ruski predsednik je istakao i da su vlasti uspele da očuvaju makroekonomsku stabilnost i da ne dozvole da inflacija drastično skoči, bez obzira na sve teškoće.

- Na toj osnovi ćemo planirati i buduće korake, konsolidovati napore države i poslovnih krugova s ciljem da se prevaziđe pad i da se nacionalna ekonomija vrati na kurs rasta - zaključio je Putin.

SD vesti

SD novčanik

SD posao

SD obrazovanje

SD energetika

Vremenska prognoza
Mist
-2 Beograd