Skip to main content
Zoran Jakšić

VOĐA GRUPE AMERIKA OSTAVIO POLICAJCE U NEVERICI! Tražio da ga pregledaju lekari, a onda SKOVAO PAKLENI PLAN!

Foto: Youtube Printscreen/Aliados por la Seguridad: Código Captura - Zoran Jaksic
"Čovek sa hiljadu lica" koji služi kaznu od 20 godina zatvora, prilikom transporta u bolnicu probao da pobegne iz jednog od najčuvanijih zatvora u Peruu

Zoran Jakšić (59) iz Zrenjanina, jedan od vođa kriminalne grupe "Amerika", pokušao je da pobegne iz jednog od najčuvanijih zatvora u Peruu, preneli su mediji iz te države.

Jedan od najtraženijih kriminalaca, koji je u toj državi osuđen na 20 godina zatvora zbog šverca kokaina, navodno je pokušao da iskoristi trenutak kada su ga vozili na lekarski pregled.

SNIMAK SA NJIM I MEDOM PODIGAO VELIKU PRAŠINU: Pogledajte šta se desilo vođi grupe "Amerika"

SNIMAK SA NJIM I MEDOM PODIGAO VELIKU PRAŠINU: Pogledajte šta se desilo vođi grupe "Amerika"

Stražari reagovali

- Jakšić se žalio na zdravstvene tegobe, zbog čega je uprava zatvora bila prinuđena da ga preveze na pregled. Međutim, očigledno je da je on isplanirao bekstvo i da je pokušao da iskoristi izlazak iz jednog od najčuvanijih zatvora u zemlji. Stražari su munjevito reagovali i njegov plan da im umakne je propao - otkrili su peruanski mediji.

Oni nisu precizirali da li je "čovek sa hiljadu lica", kako zovu Jakšića, za kojim tragaju i Argentina, Grčka, Nemačka, Australija, ali i BiH, pokušao da pobegne iz ordinacije ili tokom transporta maricom.

Da ima iskustva u spektakularnim bekstvima, vođa grupe "Amerika" pokazao je pre dve godine, kada je navodno lično platio i organizovao da narko-bos Horhe Medina Gaviljani iz zatvora u Peruu pobegne uz pomoć dvojice policajaca u kamionu koji je iz zatvora iznosio smeće.

UHAPŠEN NAJTRAŽENIJI SRBIN: Ceo svet ga tražio devet godina! (VIDEO)

UHAPŠEN NAJTRAŽENIJI SRBIN: Ceo svet ga tražio devet godina! (VIDEO)

Sumnjive posete

Prostitutke mu dolazile u zatvor
Tokom boravka u zatvoru, kako je utvrdila policija na osnovu prisluškivanih telefonskih razgovora, Zoranu Jakšiću u posetu su dolazile prostitutke. Navodno, kriminalac Oskar Rodrigez Gomez, poznat po nadimku Turbo, organizovao je i plaćao da mu žene dolaze, a navodno je imao i stražara koji ih je propuštao.

Ortak već zbrisao

- Medina, koji Jakšića poznaje duže od 20 godina, pristao je da bude jedan od glavnih svedoka u procesu protiv njega. Medina je pre svedočenja pobegao, pa istražitelji veruju da je Jakšić finansirao i organizovao ovo bekstvo - preneli su mediji.

Jakšić je posle nestanka prijatelja prebačen u samicu, a onemogućeni su mu svi kontakti s drugim osuđenicima.

- Povećan je i broj stražara koji brinu o njegovoj bezbednosti. Zato je sada bio svestan da je nemoguće da išeta tek tako i najverovatnije je deo plana bio da izađe izvan zatvorskih zidina, odnosno zatraži lekarski pregled, jer je u tome video jedinu šansu da se ne vrati iza rešetaka - naveli su oni.

Jakšić je uhapšen u julu 2016. u akciji američke DEA, u trenutku kada je s lažnim dokumentima pokušao da pobegne u Ekvador. Tokom istrage je utvrđeno da je tokom skrivanja u Južnoj Americi koristio 46 identiteta.

- U Peruu se predstavljao kao izvođač građevinskih radova s platom od tri hiljade dolara, koji je navodno u Peruu na odmoru - rekao je tužilac. Prilikom hapšenja bio je okovan lancima, jer se još tada pretpostavljalo da će i najmanju nepažnju iskoristiti za beg.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD svet

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
18 Beograd