fbpx
Skip to main content
Donald Tramp

"PREDSEDNIČKO UPOZORENJE" Zbog čega će danas svaki Amerikanac dobiti UZNEMIRAVAJUĆI SMS od Trampa?!

Foto: Reuters
Poruke iz sistema WEA počeće da se šalju u 14:18

Skoro svi korisnici mobilnih telefona u SAD dobiće danas SMS poruku u isto vreme, koja će biti označena kao "Predsedničko upozorenje".

Američka savezna agencija za upravljanje vandrednim situacijama (FEMA), u kordinaciji sa Federalnom komisijom za komunikacije (FCC), u sredu 3. oktobra sprovešće širom zemlje test za proveru sistema "hitnih upozorenja" (EAS) i "bežičnih hitnih upozorenja" (WEA).

Skripalj ne veruje da ga je Rusija otrovala! SVE JE BILA SAMO BRITANSKA FARSA?

Poruke iz sistema WEA počeće da se šalju u 14:18, po istočno vremenskoj zoni, dok će EAS biti poslate u 14:20 sati.

SAD prete Rusiji: Obustavite razvoj novih raketa ili ćemo ih sami UKLONITI!

Test je prvobitno planiran za četvrtak, 20. septembra, ali je odložen zbog uragana Florens.

Ovo će biti prvi WEA test na nivou države na nivou predsednika. Poruka će testirati sistem koji omogućava predsedniku Donaldu Trampu, kao i budućim predsednicima, da pošalju vanredne poruke širom zemlje.

Donald Tramp
Donald Tramp
Foto: Reuters

To će biti četvrti EAS test na nivou države. VEA test približno će slati poruke u vremenu od 30 minuta, počev od 14:18 časova. Tokom ovog perioda, VEA kompatibilni mobilni telefoni koji su uključeni, i u dometu aktivne "ćelijske kule" i čiji bežični provajder učestvuje u VEA, trebalo bi da budu sposobni da prime poruku.

Marija Kiri, Marija Gepert Majer, pa ona: Ovo je nova dobitnica Nobelove nagrade za fiziku (FOTO)

Neki mobilni telefoni neće dobiti test poruku, a mobilni telefoni bi trebalo da dobiju poruku samo jednom. Poruka se ne može odbiti.

- Ovo je test nacionalnog bežičnog sistema za hitne slučajeve. Nijedna akcija nije potrebna - glasiće "Predsedničko upozorenje" koje će dobiti korisnici u sredu.

telefon
Foto: Profimedia

VEA se koristi da upozori javnost o opasnom vremenu, o nestaloj deci i drugim kritičnim situacijama putem upozorenja na mobilnim telefonima.

Test će omogućiti FEMA da "proceni operativnu spremnost infrastrukture za distribuciju nacionalne poruke kako bi utvrdila da li su potrebna poboljšanja"

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD svet

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
16 Beograd