Skip to main content
Zemlja

ZEMLJA UBRZANO PROPADA! Jako LOŠE PROGNOZE! Pogledajte šta nas čeka SAMO u narednih 30 godina

Foto: Profimedia
Naučnici su došli do podataka da će se nivo mora, pri povećanju od 2 stepena Celzijusa, povećati za 10 centimetara.

Takođe, dostupnost vode u mediteranskim predelima će pasti za 17 odsto. Što se tiče prinosa, oni će biti smanjeni, pogotovo kada su u pitanju kukuruz i pšenica.

Razliku od pola stepeni u temperaturi u svakodnevnom životu ćemo jedva primetiti, međutim, ukoliko ona dostigne razliku od dva stepena, to već predstavlja potencijalnu opasnost po celu planetu! Naime, naučnici su ustanovili da razlika veća od jednog stepena, na duži period, može doneti duge i snažne suše, velike vrućine i smanjen prinos žitarica.

Pakao na Zemlji
Foto: Profimedia

Između 2014. i 2015. godine zabeležene su rekordne vrednosti, a u februaru je temperatura bila 1,34 stepeni iznad prosečne temperature za taj mesec prema podacima NASE.

SNAŽAN ZEMLJOTRES pogodio Čile, naređena EVAKUACIJA STANOVNIŠTVA, ima MRTVIH (FOTO)

Novo istraživanje pokazuje da su u obzir uzeli 11 indikatora i da su dobili informaciju da nastaju značajne štete pri razlici od 2 stepena Celzijusa.

- Uzeli smo u obzir 11 indikatora uključujući vremenske pojave, dostupnost vode, prinos useva, degradaciju koralnog grebena i povišen nivo mora - rekao je Karl Šleusner, koji je vodio istraživanje.

Analizom su došli do podataka da će se nivo mora, pri povećanju od 2 stepena Celzijusa, povećati za 10 centimetara. Takođe, dostupnost vode u mediteranskim predelima će pasti za 17 odsto. Što se tiče prinosa, oni će biti smanjeni, pogotovo kada su u pitanju kukuruz i pšenica.

HAOS ZBOG SNEGA U SAD: Otkazano više od 500 letova, Srednji zapad ZAVEJAN

Koralni grebeni, koji omogućavaju opstanak mnogim ribama i morskim bićima, ali i čoveku, biće posebno pogođeni promenom od samo 0,5 stepeni Celzijusa. Ukoliko se dogodi najgori scenarijo, od dva stepena Celzijusa, svi koralni grebeni će biti u potpunosti uništeni do 2050. godine.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD svet

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
11 Beograd