fbpx
Skip to main content
Subotica

Ambasador Kraljevine Španije u poseti Subotici: Nova radna mesta i povećanje izvoza zahvaljujući španskoj kompaniji

Foto: Grad Subotica
Gradonačelnik Subotice Bogdan Laban primio je večeras ambasadora Kraljevine Španije u Beogradu Raula Bartolomea Molinu

Tokom srdačnog susreta u Plavoj sali Gradske kuće razgovaralo se o intenziviranju ekonomske i kulturne saradnje, odnosima između dve prijateljske zemlje i španskoj farmaceutskoj kompaniji „Labiana“, jednoj od vodećih globanih proizvođača hrane za životinje, koja je nedavno preuzela svih 100 odsto akcija Veterinarskog zavoda u Subotici, a koja uspešno posluje u više od 50 zemalja sveta.

Gradonačelnik Laban je, tim povodom, izjavio da je novoimenovanaom ambasadoru Španije, koji je na dužnost stupio u junu ove godine, poželeo dobrodošlicu i puno sreće u radu tokom mandata u Beogradu i da je Njegovoj ekselenciji predstavio ekonomske i turističke potencijale Subotice, kao i njeno bogato kulturno-istorijsko nasleđe.

–Pored velikog proja poznatih svetskih kompanija koje ovde posluju, u našem gradu odnedavno je prisutan i jedan veliki španski investitor, farmaceutska kompanija 'Labiana', koja je stopostotni vlasnik Veterinarskog zavoda u Subotici. To znači otvaranje novih radnih mesta i povećanje izvoza, jer ta kompanija posluje u više od 50 zemalja. Siguran sam da ćemo biti dobri partneri i da u Subotici mogu da računaju na ono što krasi njene građane, a to je da smo otvoreni za saradnju, da smo dobri domaćini, da profesionalno ispunjavamo svoje obaveze i da ćemo pomoći da i druge kompanije iz Španije, poput 'Labiane' koja je pionir investicija iz te zemlje u Srbiji, dođu u naš grad – naglasio je Bogdan Laban.

Subotica
Foto: Grad Subotica

Uz izražavanje zahvalnosti gradonačelniku Labanu na srdačnoj dobrodošlici i nesvakidašnjem gostoprimstvu, ambasador Raul Bartolome Molina istakao je da se uverio da je Subotica jedan od najlepših gradova u Srbiji.

– Sa gradonačelnikom sam se dotakao više tema, pored ekonomske saradnje razgovarali smo i o uspotavljanju kulturne saradnje i bratimljenju Subotice i pojedinih gradova iz Španije koji su joj slični u arhitektonskom i kulturološkom smislu. Kako je jačanje ekonomskih veza između Španije i Srbije najvažnije, investicija kompanije renomirane kompanije 'Labiana' je veoma bitna jer će, pored poboljšanja ekonomskog stanja u ovom gradu, pomoći da mi više izvozimo, a doprineće i upodobljavanju naših farmaceutskih standarda sa standardima Evropske unije – rekao je ambasador Raul Bartolome Molina.

On je podvukao da je kupovina Veterinarskog zavoda u Subotici od strane kompanije „Labiana“ do sada najveća i najvažnija španska investicija u Srbiji i da smatra da će ona doprineti jačanju ekonomskih veza grada Subotice i cele Srbije sa Španijom.

Medijima se obratio i predsednik kompanije „Labiana“, Manuel Ramos. Prema njegovim rečima, zaposleni u Veterinarskom zavodu u Subotici, kao delu grupacije „Labiana“, stručni su i izuzetno profesionalni, posebno kada je reč o biološkim inovacijama, zdravlju životinja i farmaceutskim standardima.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vojvodina

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
6 Beograd