Skip to main content
Miloš Vučević

Ambasadorka Kanade u poseti Novom Sadu

Foto: Novi Sad
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je u Gradskoj kući ambasadorku Kanade u Srbiji NJ.E. Keti Čabu.

Gradonačelnik Vučević je tom prilikom poželeo srdačnu dobrodošlicu ambasadorki koja se zahvalila na prijemu i istakla da je ovo njen prvi zvanični dolazak u Novi Sad.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je u Gradskoj kući ambasadorku Kanade u Srbiji NJ. E. Keti Čabu. Gradonačelnik Vučević je tom prilikom poželeo srdačnu dobrodošlicu ambasadorki koja se zahvalila na prijemu i istakla da je ovo njen prvi zvanični dolazak u Novi Sad.

Povod za posetu gradu je i učešće ambasadorke u programu kojim se obeležavaju Dani frankofonije u Srbiji, a ona će u okviru te manifestacije održati predavanje studentima Univerziteta u Novom Sadu o rodnoj ravnopravnosti i ulozi žena u nauci kao prioritetima Kanade i frankofonije. 

Miloš Vučević
Foto: Novi Sad

Sagovornici su se složili da postoje snažni prijateljski odnosi, kao i kulturno-istorijske veze koje podupiru bilateralne odnose između Kanade i Srbije, a da je tendencija da oni budu sve jači. Ambasadorka je istakla osvajanje titule Omladinske prestonice Evrope kao odličan primer saradnje gradske vlade i civilnog sektora i pohvalila multikulturalnost grada koji, poput Kanade, neguje različitosti i miran suživot mnogobrojnih nacija.

Gradonačelnik Vučević je naglasio da Novi Sad, kao moderan evropski grad, ima velike potencijale i da je sve češće predmet interesovanja stranih investitora, pa je tako potpuno otvoren i za kanadske kompanije koje žele da razvijaju svoje poslovanje u Srbiji.

Ambasadorka Keti Čaba je istakla značaj kulturne razmene i dijaloga, jer oni predstavljaju najbolji način međusobnog upoznavanja građana Kanade i Srbije, kao i to da se na taj način stvaraju osnove za proširivanje saradnje na druge važne aspekte, kao što su obrazovanje, ekologija i privreda. 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vojvodina

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd