fbpx
Skip to main content
Foto: Profimedia

BOGOSLOVIJA DOBILA VELIKU DONACIJU: Opština Sremski Karlovci obezbedila 10 novih računara

Foto: Profimedia
Donacijom 10 računara ozvaničen je Memorandum o saradnji, koji su danas potpisali Opština Sremski Karlovci i Bogoslovija "Sveti Arsenije Sremac"

Donacijom 10 računara ozvaničen je Memorandum o saradnji, koji su danas potpisali Opština Sremski Karlovci i Bogoslovija "Sveti Arsenije Sremac".

Memorandum su potpisali predsednik opštine Aleksandar Stojkečić i v.d. rektora Bogoslovije protojerej mr Jovan Milanović, a računari su obezbeđeni da bi se unapredila nastava i donacija su Pokrajinske vlade u saradnji s opštinom Sremski Karlovci i kompanijom HITEAM iz Vršca, a na osnovu programa o sufinansiranju pogona za primenu novih tehnologija.

- Sremski Karlovci su centar srpske kulture i duhovnosti. Memorandum je važan korak u definisanju saradnje lokalne samouprave sa Bogoslovijom Sveti Arsenije Sremac kao jednom od najstarijih i najvažnijih obrazovnih institucija srpskog naroda. Drago mi je što sam ispravio generacijske propuste nekih svojih predhodnika i što je meni pripala čast da kao predsednik opštine potpišem ovaj Memorandum sa Bogoslovijom - rekao je Stojkečić.

Da je potpisivanje Memoranduma samo prvi korak buduće saradnje smatra i v.d. rektora Bogoslovije protojerej Jovan Milanović.

SD vojvodina

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
23 Beograd