fbpx
Skip to main content
milos-vucevic

DANAS POČINJE MASOVNA VAKCINACIJA NOVOSAĐANA: Sve spremno u Hali 1, Vučević obišao sajam

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Danas na Novosadskom sajmu počinje masovna vakcinacija građana.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je Halu 1 Novosadskog sajma gde će od danas ujutru početi masovna imunizacija Novosađana i pozvao ih da se odazovu vakcinaciji.

 

 

 

- Danas očekujemo dolazak oko 730 Novosađana, tako da je svih osam ordinacija spremno za rad. Obezbedili smo i 93 parking mesta gde će ljudi pri dolasku na vakcinaciju moći besplatno da se parkiraju, dok će osobe s invaliditetom moći da uđu u halu bez arhitektonskih barijera - rekao je Vučević.

On je naveo da je ceo proces podržan informacionim sistemom koji je povezan sa centralnim registrom na nivou države, u koji će automatski biti unošeni podaci, saopšteno je iz gradske uprave.

- Ja lično ne vidim bolju alternativu od ove za savladavanje korona virusa i pozivam Novosađane da se odazovu procesu imunizacije - poručio je Vučević.

Do sada 3.500 vakcinisanih Novosađana

- Trudićemo se da uskoro budu vakcinisani pripadnici policije, vojske, prosvete, kao i naše vaspitačice, a sutra će se vakcinisati i pojedini članovi Gradskog veća - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević i naglasio da je cilj da se u što kraćem roku dođe do broja od 100.000 vakcinisanih Novosađana, kako bismo se što pre vratili u redovne tokove života.

On je izrazio zadovoljstvo što ovoga puta obilazi Halu 1 Novosadskog sajma ne povodom njenog pretvaranja u privremenu kovid bolnicu, već iz razloga što je opremljena kao mesto za prijem Novosađana radi masovne imunizacije.

Vučević je dodao i da se sada jasno vidi izlaz iz situacije koja nas prati već 11 meseci i zahvalio celokupnom novosadskom timu koji je tehnički i logistički osposobio Halu 1 za prijem građana prijavljenih za vakcinaciju.

U taj tim spadaju pripadnici Prve brigade kopnene vojske, volonteri Crvenog krsta, ekipe Doma zdravlja "Novi Sad" i Instituta za javno zdravlje Vojvodine, zaposleni na Novosadskom sajmu, kao i članovi Gradskog veća.

Obilasku su između ostalih, prisustvovali i član Gradskog veća za zdravstvo dr Dragan Stajić, direktor Instituta za javno zdravlje Vojvodine dr Vladimir Petrović, direktor Doma zdravlja "Novi Sad" dr Veselin Bojat i komandant Prve brigade kopnene vojske brigadni general Zoran Nasković.

Od danas ujutru u 8 časova do 18 sati će Hala 1 Novosadskog sajma biti spremna da prima prve građane koji će proći kroz proces masovne imunizacije.

Vakcinaciju će spovoditi lekari Doma zdravlja Novi Sad i Instituta za javno zdravlje Vojvodine, a tehnički uslovi su se stekli zahvaljujući pripadnicima Prve brigade kopnene vojske i volonterima Crvenog krsta koji su večeras okončali sve radove.

SD vojvodina

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
-4 Beograd