Skip to main content
 • Read more Vladimir Putin Svet

  Svet je čekao na ovo: Otkriveno kada će Putin odgovarati na SVA PITANjA MEDIJA

 • Read more zima, mećava, sneg Društvo

  Kažu da ZIMA ubija viruse, ali niko ne kaže OVO! Polovina Srba u ZDRAVSTVENOM RIZIKU

 • Read more žena je iznenađenja Astro

  NASTUPA NJENO VREME: Žena STRELAC je SAVRŠENA, ali nikako joj NE smete uraditi ovo!

 • Read more Fudbalska reprezentacija Srbije Fudbal

  PRED ŽREB KVALIFIKACIJA ZA EP: Poznato u kom će šeširu Orlovi sačekati rivale u Dablinu! (FOTO)

 • Read more Huti Sirija

  UDARNA VEST: Huti spremni za PRIMIRJE, šansa za SPREČAVANJE KATASTROFE

 • Read more Zadruga Zadruga

  PRODUKCIJA GA VRAĆA U ZADRUGU? Luna priznala koji ZADRUGAR joj se sviđa: "Volim kako me gleda" - KREĆE ŠOU!

 • Read more Petrovaradin Vojvodina

  Simbol Novog Sada: Petrovaradin nazivaju i GIBRALTAROM NA DUNAVU, a evo i zbog čega (INFOGRAFIK)

Miloš Vučević

Deset godina uspešne saradnje: Obeležen jubilej društveno-odgovornog programa "Zajednici zajedno" u Novom Sadu!

Foto: Kabinet gradonačelnika Novog Sada
Program za cilj ima unapređivanje kvaliteta života lokalnih zajednica

Grad Novi Sad i kompanija ''NIS'' predstavili su rezultate višegodišnje uspešne saradnje kroz program društvene odgovornosti ''Zajednici zajedno'' koji NIS realizuje već 10 godina želeći da unapredi kvalitet života lokalnih zajednica širom Srbije.

Prisutnima na svečanosti u Gradskoj kući obratili su se gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i generalni direktor kompanije ''NIS'' Kiril Tjurdenjev. 

Gradonačelnik Vučević je rekao da odlični rezultati Programa pokazuju koliko je dobra saradnja Grada i najveće kompanije u Srbiji, a čije je sedište u Novom Sadu.

NIS
Foto: Kabinet gradonačelnika Novog Sada

- Ponosni smo što smo u Program, koji teži napretku društva, ulaganjem u nauku, obrazovanje, kulturu, sport, socijalno preduzetništvo, uključeni od samog početka. Zahvaljujući tome, podršku su dobili mnogi talentovani pojedinci i institucije, koji predstavljaju budućnost Novog Sada i Srbije. Novina je da je kompanija ''NIS'' naš partner i u obnovi bisera Novog Sada, odnosno Petrovaradinske tvrđave koja će dobiti sjaj koji i zaslužuje, jer svaki njen kamen i cigla predstavljaju naše jedinstveno kulturno-istorijsko nasleđe. Tamo smo preselili i kulturne manifestacije, i pokazali da imamo kapacitet da organizujemo kvalitetne sadržaje i mimo centralnog gradskog trga, pa gradić polako počinje da živi kao kulturno-turistička atrakcija – naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević i dodao da je poslovni uspeh kompanije ''NIS'', uspeh čitave zajednice, jer garantuje da će društveno odgovorni program ''Zajednici zajedno'' nastaviti da se realizuje u još većem intenzitetu.

Generalni direktor kompanije ''NIS'' Kiril Tjurdenjev rekao je da je ponosan na deceniju dugo partnerstvo sa Gradom Novim Sadom, koje predstavlja potvrdu volje za dalje zajedničko delovanje na dobrobit Novog Sada i Novosađana.

NIS
Foto: Kabinet gradonačelnika Novog Sada

- ''NIS'' je u srcu Novog Sada, uveren sam ne samo geografski, zato napredak naše kompanije ne bi bio potpun ako ne bi doprineo i napretku grada u kojem živimo i radimo. Takvo shvatanje je i u našoj strategiji, a posebno u programu ''Zajednici zajedno'' – istakao je Tjurdenjev. 

Kroz različite programe društvene odgovornosti, ''NIS'' je od 2009. godine u razvoj Novog Sada uložio gotovo 300 miliona dinara. Od toga je samo kroz program ''Zajednici zajedno'' realizovano 86 projekata koji su doprineli poboljšanju uslova života Novosađana. Tako su, između ostalog, rekonstruisana i izgrađena dečja igrališta Predškolske ustanove ''Radosno detinjstvo'', obnovljen je objekat Male stražare–Opservatorije na Petrovaradinskoj tvrđavi, uređen je Dunavski park, a značajno je unapređena i sportska infrastruktura Novog Sada.

Miloš Vučević
Foto: Kabinet gradonačelnika Novog Sada

Pored toga, ''NIS'' i Grad Novi Sad su podržali brojne kulturne i sportske manifestacije među kojima je i ''Sterijino pozorje'', poboljšali uslove za rad i boravak u Domu ''Veternik''. Takođe, u okviru Programa u Novom Sadu je otvorena i prva Kancelarija za auto-sedišta kako bi se jačala bezbednost najmlađih u saobraćaju, dok je na Štrandu uređeno prvo kombinovano dečje igralište u Srbiji, prilagođeno deci sa invaliditetom.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vojvodina

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD region

SD beograd

SD društvo

SD beogradski izbori

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
2 Beograd