fbpx
Skip to main content
Igor Mirović

EKONOMSKI NAPREDAK VOJVODINE: Više od 3,3 milijarde dinara izdvojeno za infrastrukturne projekte

FOTO: Pokrajinska Vlada
Pokrajinska vlada izdvojila je više od 3,3 milijarde dinara za infrastrukturne projekte u 24 lokalne samouprave, a predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je predstavnicima tih lokalnih samouprava danas uručio ugovore za finansiranje i sufinansiranje infrastrukturnih projekata, saopštila je Pokrajinska vlada.


Reč je o projektima u oblastima saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, osnovnog obrazovanja i vaspitanja i razvoja sporta.

Projekti će biti realizovani zajedno sa lokalnim samoupravama, a od ukupnog iznosa sredstava Pokrajinska vlada je preko Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine obezbedila gotovo 3,3 milijarde dinara.

- Ovo je važan dan, jer započinjemo velike investicije u Vojvodini. Pokazali smo u minule četiri godine dobar zajednički pristup, efikasnost i jedinstvo u pripremi projekata - kazao je Mirović.

IGOR MIROVIĆ: U 2021. najviše ćemo pažnje posvetiti stvaranju uslova za novi ekonomski start!

IGOR MIROVIĆ: U 2021. najviše ćemo pažnje posvetiti stvaranju uslova za novi ekonomski start!

IGOR MIROVIĆ: Nasilje i mržnja u Srbiji nikada neće dobiti narodnu podršku

IGOR MIROVIĆ: Nasilje i mržnja u Srbiji nikada neće dobiti narodnu podršku

Igor Mirović: Do sada uplaćeno 30 miliona dinara za podršku zdravstvenim radnicima

Igor Mirović: Do sada uplaćeno 30 miliona dinara za podršku zdravstvenim radnicima

On je ovom prilikom uručio i ugovor za nastavak realizacije projekta "Izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda" u Bačkoj Topoli. Za ovu namenu Pokrajinska vlada izdvojila je 154 miliona dinara.

- Želimo da u 2021. godini završimo započete investicije iz ranijih godina - prečistače u Bačkoj Topoli i Malom Iđošu. To su veoma značajne investicije jer obezbeđuju zdravu životnu sredinu - dodao je Mirović.

Najavio da će tokom proleća početi i radovi na izgradnji Studentskog kulturnog centra u Novom Sadu i novog Doma za duševno obolela lica u Čurugu.

Prema njegovim rečima, ove godine biće završeno i stavljeno u funkciju Narodno pozorište u Subotici, veoma zahtevan projekat koji je realizovan zajedno sa Vladom Srbije, kao i akvapark na Paliću.

- Započećemo rekonstrukciju lokalne putne mreže u Sečnju, Šidu, Žablju, Apatinu, Novom Bečeju, Žitištu, Odžacima i Bačkoj Palanci. Nastavićemo radove i na rekonstrukciji lokalne putne mreže na Fruškoj gori, koja je postala veoma važna turistička destinacija. Želimo da stvorimo dobre infrastrukturne uslove za razvoj turizma - kaže Mirović.

Zajedno sa lokalnim samoupravama, kako je dodao, u ovoj godini radiće se na završetku sportske hale u Inđiji i adaptaciji Gradskog stadiona u Zrenjaninu, dogradnji fiskulturne sale u OŠ "Jovan Popović" u Sremskoj Mitrovici, završetku izgradnje Doma kulture u Vrbasu, izgradnji gradskog kupališta u Kovinu i gradske pijace u Kikindi.

- Čeka nas veliki posao, želimo da pomognemo manje razvijenim opštinama. Širom Vojvodine imaćemo značajne investicione zahvate - naveo je Mirović.

Kako se navodi, današnjoj dodeli ugovora prisustvovao je i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljko Kovačević.

SD vojvodina

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
5 Beograd