fbpx
Skip to main content
Zrenjanin

GRAD KOJI OBEZBEĐUJE SIGURNU BUDUĆNOST I NOVA RADNA MESTA: Vojvođanski kutak na listi najboljih zona sveta za investicije (VIDEO)

Foto: Vojvodina
Slobodna zona u Zrenjaninu jedno je od najaktraktivnijih mesta za investiranje

Zrenjanin je grad u Srbiji, sedište Srednjobanatskog okruga i značajan industrijski centar Banata i Vojvodine.

OBELEŽAVANJE VELIKOG JUBILEJA: Novi Sad proslavlja 175 godina od početka rada Srpske čitaonice Gradske biblioteke

OBELEŽAVANJE VELIKOG JUBILEJA: Novi Sad proslavlja 175 godina od početka rada Srpske čitaonice Gradske biblioteke

NETAKNUTA PRIRODA U SAMOM SRCU SRBIJE: Prošetajte Zrenjaninom i osetite čari Vojvodine na drugačiji način (VIDEO)

NETAKNUTA PRIRODA U SAMOM SRCU SRBIJE: Prošetajte Zrenjaninom i osetite čari Vojvodine na drugačiji način (VIDEO)

SIMBOL ZRENJANINA KOJI JE PREPOZNATLJIV ŠIROM SRBIJE: Obeleženo 200 godina od otvaranja dvorca u Ečki (VIDEO)

SIMBOL ZRENJANINA KOJI JE PREPOZNATLJIV ŠIROM SRBIJE: Obeleženo 200 godina od otvaranja dvorca u Ečki (VIDEO)

Zrenjanin se, po površini teritorije koja mu administrativno pripada prostire na 1.326 km, najveći je grad u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini i drugi u Republici Srbiji.

Pored istorije, kulture, prirodnih lepota, tradicije, divnog stanovništva, velikih turističkih kapaciteta, ulaganja u sport i sigurnu budućnost kako najmlađih, tako i najstarijih građana, Zrenjanin je grad koji je poznat i po svojoj industrijskoj zoni. 

Na osnovu istraživanja koja se sprovode, najveći centar za ocenjivanje stranih direktnih investicija u svetu, Slobodna zona Zrenjanin - "Jugoistok" našla se na 48. mestu na listi najboljih zona sveta za investiranje, a dok je u istraživanju učestvovalo 600 zona iz preko 120 zemalja.

Slobodna zona "Jugoistok" nalazi se u jugoistočnom delu grada, u neposrednoj blizini magistralnog puta Zrenjanin-Beograd, gradskog tranzitnog puta, obilaznice, aerodrom "Zrenjanin", budućeg Robno-transportnog centra i reke Begej. Kompleks predstavlja neizgrađeno građevinsko zemljište u površini od 72 hektara.

Najveći deo površina obuhvaćenih planom, planiran je za rad i poslovanje. Predviđaju se svi sadržaji industrije, skladišta raznovrsnih delatnosti, odnosno, skladišta za industrijsku robu, skladišta za smeštaj prehrambene robe, skladišta građevinskog materijala, hladnjače, silosi, poslovni objekti, magacini, servisi i usluge, proizvodno zanatstvo, trgovina na veliko i malo kao i prateći sadržaji i ugostiteljska delatnost, sport i rekreacija i drugi objekti iz sekundarnih i tercijarnih delatnosti. U slučaju funkcionisanja slobodne podzone moguće je osnivati banke i druge finansijske organizacije za poslovanje osiguranja i reosiguranja.

- Zona "Jugoistok" nakon odluke koju smo doneli na sednici Skupštine, proširena je na 550 hektara i ona je jedna od najvećih industrijskih zona u Srbiji, i samim tim je veoma konkurentna drugim gradovima, ne samo gradovima, već Zrenjanin u tom smislu predstavlja konkurenta i drugim državama - rekao je gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

- Nama jeste ideja da tu industrijsku zonu proširimo i naravno da tu stacioniramo određene investitore. Da bi to bilo moguće, neophodno je da se obezbede određena sredstva iz projekata, da bi obezbedili saobraćajnice, da bi komunalno i infrastrukturno opremili tu zonu, jer će se u budućnosti ta zona naslanjati na budući auto-put koji će ići od Beograda do Zrenjanina, i od Zrenjanina do Novog Sada, pa samim tim, takva povezanost, na takvom strateškom mestu sigurno će doprineti većoj zaposlenosti u našem gradu, ali i boljem radu industrijske zone - dodao je gradonačelnik Zrenajnina.

Zemljušte je kompletno infrastrukturno opremljeno. Sve što je neophodno, već je regulisano, vodovod, elektromreža, kolovozi, kišna kanalizacija, fekalna kanalizacija, gas, primarni trotoari i primarna javna rasveta. Teren je ravan bez depresija i nije potrebno nikakvo nasipanje. Parcele su pogodne za industrijsku gradnju zbog pravilnog oblika i položaja parcela, mogućnošću snabdevenosti svim potrebnim infrastrukturnim sadržajima i lociranosti u industrijskoj zoni grada.

Opremanje Industrijske zone "Jugoistok" finansirala je Evropska komisija, Vlada Republike Srbije i Grad Zrenjanin.

SD vojvodina

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Slaba kiša
15 Beograd