fbpx
Skip to main content
Miloš Vučević

Gradonačelnik Novog Sada u obilasku NOVOG KOŠARKAŠKOG TERENA: Biće ih još deset

Foto: Promo
Vučević najavio nastavak saradnje sa društveno odgovornim kompanijama

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je novi sportski teren na Detelinari u Rumenačkoj ulici koji je 56. obnovljeni teren u društveno-odgovornoj akciji kompanije ''Mozzart'' - ''Sto terena za jednu igru''. Teren su prvi testirali najmlađi novosadski košarkaši iz KK „Vojvodina“ revijalnom utakmicom, a događaju je prisustvovao i nekadašnji reprezentativac košarkaške reprezentacije Jugoslavije, a potom i Srbije i Crne Gore Milan Gurović.

Vučević ugostio otpravnika poslova ambasade Francuske: Razgovarali o saradnji u oblasti obrazovanja, privrede i kulture

"Cilj Srbije je da bude što više roditelja među studentima"

- Svaki novi sportski teren u Novom Sadu je veliki plus za grad. Zahvalan sam kompaniji ''Mozzart'' i našem prijatelju Novosađaninu Milanu Guroviću na rekonstrukciji ovog terena koji je godinama bio devastiran i zapušten. Mnogo generacija je ovde na Detelinari, upravo na ovom terenu, odrastalo igrajući basket, kao i Milan, a danas najmlađi imaju bolje uslove za treniranje od svojih idola. Nastavićemo saradnju sa svim kompanijama koje na ovako lep način izražavaju svoju korporativno-društvenu odgovornost i radujemo se nastavku saradnje sa ''Mozzart'' kompanijom. Grad Novi Sad će ove godine izgraditi pet teretana, deset novih sportskih terena i još nekoliko sportskih terena u školama, a ono što je važno za ovaj deo grada, čak 200 miliona dinara biće usmereno za investiciju koja se tiče javne rasvete čime će na Staroj Detelinari oko 980 sijaličnih grla dobiti led rasvetu - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Milan Gurović i Miloš Vučević
Milan Gurović i Miloš Vučević
Foto: Promo

Cilj društveno-odgovorne akcije “Sto terena za jednu igru”, jedne od najvećih akcija za omasovljenje i podršku sportu u Srbiji, je stvaranje što boljih uslova za buduće šampione u svim krajevima zemlje. Misija kompanije ''Mozzart'' je da obnovi 100 terena u Srbiji i tako pošalje poruku o važnosti sporta, socijalizacije i zdravog načina života. 

Miloš Vučević
Miloš Vučević
Foto: Promo

Profesionalni koševi, specijalna podloga po standardima FIBA 3X3 takmičenja, kliritne table i zglobni obručevi krasiće teren u Rumenačkoj ulici kod broja 125, koji će od sada nositi ime „Milan Gurović“. Poznati košarkaš je tom prilikom istakao da izuzetno emotivno doživaljava to što je teren na kojem je načinio prve košarkaške korake čak pre tri decenije i provodio dosta vremena na njemu, kao mladi Detelinarac, poneo njegovo ime i zahvalio se gradonačelniku i kompaniji ''Mozzart'' što su omogućili omladini iz tog kvarta da trenira u vrhunskim uslovima.

 

Pročitajte i:

SD vojvodina

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd