Utorak 19. mar 2024.
Krofnijada

HOMER SIMPSON bi obožavao ovaj grad u Srbiji: OVDE se obeležava KROFNIJADA! (FOTO)

Foto: tosmomi.rs
Bogat kulturno-umetnički program, pesma, igra, i naravno omiljena poslastica obeleže ovu manifestaciju svake godine

Mesto Martinci, kod Sremske Mitrovice već nekoliko godina organizuje najslađu manifestaciju u zemlji - krofnijadu!

ZDRAVLJE SRBIJE: Pčelari iz Sremske Mitrovice GODIŠNJE naprave desetine TONA MEDA!

ČIKA MILE je neviđeni CAR: Gaji kanarince i kuniće, a DECI svake godine poklanja KUĆNE LJUBIMCE!

Krofnijada
Foto: tosmomi.rs

„Martinačku Krofnijadu“ organizuje Omladinski kub Martinci početkom avgusta. Bogat kulturno-umetnički program, pesma, igra, i naravno omiljena poslastica obeleže ovu manifestaciju svake godine. 

Posebno se pamti Krofnijada koja je održana 2015. godine kada je napravljeno preko 1.000 krofini, dok se prošlogodišnja pamti po zanimljivoj najavi programi. Naime, kroz ulice i sokake u Martincima prolazio je dobošar na fijakeru koji je meštane obavestio o događajima koji će se održati u okviru manifestacije i deleći krofne pozivao meštane na manifestaciju.

Manifestaciju su podržali Agencija za ruralni razvoj, Centar za kulturu Sirmiumart i Turistička organizacija Grada Sremska Mitrovica, a svoju pomoć su pružili I Lovačko društvo Srna iz Martinaca, Udruženje žena Martinci i Centar za kulturu Martinci.

Prema rečima organizatora to i jeste jedan od osnovnih ciljeva – da se što više Martinčana priključi I na taj način doprinese što boljoj organizaiji manifestacije.

S obzirom na broj turista, kako domaćih, tako i stranih koji sve više dolaze na ovu manifestaciju, Krofnijada bi u godinama koje dolaze mogla da postane zaista velika manifestacija koja će u narednim godinama još više doprinositi ekonomskom razvoju ovog kraja. 

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
2 Beograd