Skip to main content
Žeželjev most

NATO ga je zasuo bombama, srušio i mislio da je sve gotovo: Narod je ovaj most na Dunavu čekao 19 godina

Tanjug/​Jaroslav Pap
Izgradnja novog Žeželjevog mosta počela je 2012. godine, a završena je 1. septembra 2018. godine

Kultna znamenitost, Žeželjev most, u Novom Sadu bio je jedan od sedam mostova uništenih u bombardovanju 1999. godine.

Nakon samo 38 godina postojanja, izdržao je čak četiri napada pre nego što je 26. aprila u 1:20 sati srušen.

Nakon te tragične sudbine, građani prestonice Vojvodine punih 19 godina nisu imali priliku da koriste jedan od simbola ovog grada. 

Privremeni Žeželjev most
Privremeni Žeželjev most
Foto: Youtube/Printscreen/RTV

Međutim, nova nada pojavila se kada su 2012. godine, čelnici tadašnje vlasti najavili radove i rekonstrukciju ovog mosta, koja je trajala do 2018. godine kada je zdanje zvanično otvoreno

Sudeći po izjavama građana koji su tada bili na novom otvaranju Žeželjevog mosta, Novosađani su bili oduševljeni, a hiljade njih prisustvovalo je ovom svečanom događaju. Otvaranje je za njih označilo novi početak, a istovremeno Novosađani su konačno ponovo imali sva tri mosta na Dunavu

Investicija koja je otklonila veliku nepravdu

NATO bombradovanje Srbije trajalo je 78 dana, a agresor je iz dana u dan gađao sve jače. Tako je 34. dana agresije, iz više pokušaja, srušen Žeželjev most u Novom Sadu.

On je već oštećen tokom tri napada koji su usledili prethodnih dana, pred taj 26. april 1999. godine. Veoma snažne detonacije odjeknule su i potresle Novi Sad u gluvo doba noći tog 26. aprila.

Rušenje Žeželjevog mosta
Rušenje Žeželjevog mosta
Foto: YoutubePrintscreen/RTV

Most je, kako su tada mediji pisali, zbog silnih napada prozivan mučenikom, ali istovremeno i mostom-herojem. Danima je ranjavan, ali tog dana nije izdržao, i u 1:20 sati se srušio u Dunav. Time je Novi Sad ostao bez poslednjeg od tri mosta na Dunavu

Upravo zbog velikog istorijskog značaja i ove teške sudbine koja je pogodila jedan od simbola Novog Sada, a i njegove građane, otvaranje ovog mosta u novom sjaju mnogo je doprinelo vojvođanskoj prestonici

- Teške posledice smo pretrpeli u NATO agresiji. Uspeli smo da vratimo mostove na njihova mesta i da Novosađani, ali ne samo oni, mogu da ih koriste - rekao je na svečanom otvaranju, prvog septembra 2018. godine, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i dodao da je novi most investicija koji ispravlja ili otklanja jednu veliku istorijsku nepravdu.

Gradonačelnik Novog Sada je tada istakao da je most od velikog infrastukturnog značaja zato što povezuje, ne samo sremsku i bačku stranu, već pre svega ljude.

Novi Žeželjev most
Novi Žeželjev most
Foto: Profimedia/ilustracija

Podsetio je i da se novi most nalazi na železničkom Koridoru 10 i da treba da bude u funkciji brze pruge Beograd - Budimpešta koja je od značaja i za našu državu i za Mađarsku, ali i za ovaj deo Evrope.

Žeželjev most je put Srbije u Evropu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i komesar za proširenje EU Johanes Han svečano su otvorili Žeželjev most u Novom Sadu prvog septembra 2018. godine. Prvo je kretanje mostom bilo omogućeno samo automobilima i pešacima, a od marta te godine otvoren je i železnički saobraćaj. Puna cena mosta je 54 miliona evra, a od toga 25 miliona dala je Evropska unija.

Nakon 19 godina Novosađani su u punom kapacitetu ponovo dobili Žeželjev most. Nalazi se na pet stubova, dugačak je 474 metra, a širok je 31,45 metara.

Žeželjev most
Tanjug/​Jaroslav Pap

Dva luka koja čine ovu jedinstvenu infrastrukturu jedni su od najdužih lukova svog tipa u Evropi. Most se ističe kao jedan od najvećih mostova te konstrukcije na svetu. Njime, pored vozova, saobraćaju i automobili i biciklisti, a ima i staze za pešake. Most predstavlja i deo železničkog Koridora 10 i biće deo brze pruge Beograd–Budimpešta.

Johanes Han je tom prilikom rekao da ne može da zamisli bolji simbol od mosta da opiše proces evrointegracija.

Johanes Han
Johanes Han
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Evrointegracija znači izgradnju mostova između građana, naroda, prošlosti i budućnosti. Ovaj lepi, iskonski most povezuje vaš grad s drugom obalom reke, ali i vašu zemlju sa EU, sa evropskom porodicom. Mostovi spajaju ljude. Šta god da radimo u Srbiji i za ceo region to doprinosi miru i stabilnosti, a ovaj most bi trebalo da bude najbolji primer. Žeželjev most je simbol puta Srbije u Evropu i predstavlja poboljšanje kvaliteta života građana- rekao je Han ističući da je ovaj most simbol evropske budućnosti Srbije.

Pogled u budućnost

Predsednik Vučić je na otvaranju mosta rekao da nije ni sanjao kakva se "lepotica" gradila sve te godine u Novom Sadu.

- Kada stanem ovde i pogledam ovaj predivni most, nisam srećan i ponosan samo zbog završetka posla, već mi je jasno da se zajednički posao na to i svodi i da je zato važan – na građenje mostova. Mostovi su uvek tamo gde se ukrštaju ljudske potrebe. Ka budućnosti, ka ciljevima, uspešnim i vrednim ljudima - rekao je Vučić na svečanom otvaranju 2018. godine. 

Aleksandar Vučić na otvaranju mosta
Aleksandar Vučić na otvaranju mosta
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Vučić je citirajući nobelovca Ivu Andrića rekao da nam ništa nije toliko neophodno kao mostovi

Preko ovog mosta stižemo u Srbiju brzim vozovima, bez provalija koje je nemoguće preći. Ovim mostom premostili smo veliku istorijsku nepravdu, a svima koji su gradili ostaje želja da nastavimo s gradnjom mostova. Bićemo tako bliži drugima i biće jasnije gde putujemo Moramo na sebe da se oslonimo, da raskrstimo s lošim iz prošlosti i okrenemo se budućnosti. Mi smo emotivan narod, neko bi rekao možda i iracionalan, ali to je dobro, jer strast odlikuje dobre ljude. Ali više nego ranije moramo odluke da donosimo glavom, razumom, racionalnim delom nas i da razmišljamo o budućnosti - poručio je predsednik Srbije te 2018. godine. 

 

Projekat Branka Žeželja 

Nakon Drugog svetskog rata jedna od velikih promena bilo je premeštanje pruge sa Limana, a to je značilo obaveznu izgradnju novog železničkog mosta. Most je građen od avgusta 1957. do 1961, po projektu inženjera Branka Žeželja.

Bio je ovo najveći most u Evropi u svojoj klasi. Svečano je pušten u saobraćaj 23. oktobra 1961, uz prisustvo oko 60.000 građana.

- Branko Žeželj je verovao u ovaj most i prilikom probe, kada su mnogi Srbi sumnjali i govorili da neće izdržati voznu kompoziciju, on je bio ispod njega, u čamcu, ubeđen da most koji je gradio nikome ne može da nanese zlo - ispričao je Vučić na otvaranju novog mosta. 

Kako je tada predsednik naveo iz priče o Žeželjevom mostu vidimo da i najčvršći beton može biti srušen kad se udruže najgore politike – i njihova i naša. Ali isto tako vidimo i kako se gradi dobrim politikama – i našom i njihovom. 

Građani oduševljeni velelepnom arhitekturom 

Podsetimo, na otvaranju novog Žeželjevog mosta prisustvovalo je na hiljade građana i kako su tada naveli izuzetno su zadovoljni ovim projektom jer su konačno sva tri mosta u Novom Sadu dobila svoju funkciju

Građani na otvaranju mosta
Građani na otvaranju mosta
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Kako su građani istakli, smatraju da je veoma lep, moderan i atraktivan. Međutim, nakon što smo razgovarali sa građanima Novog Sada pre samo nekoliko dana, možemo da zaključimo da oduševljenost zbog ovog projekta još uvek ne jenjava

Kako su stanovnici glavnog grada Vojvodine rekli za portal SrbijaDanas, ova investicija i dalje izaziva oduševljenje i kako kažu most je oplemenio izgled Novog Sada. 

- Žeželjev most je jedan od najboljih projekata koje je Novi Sad imao u poslednjih nekoliko godina. Izgleda savremeno i lepo, a omogućio nam je i mnogo brži transport i lakše saobraćanje. Najviše mi se dopada to što je konačno otklonjeno ruglo koje je trebalo da zameni srušeni most i mogu da kažem da je naš grad zasijao u punom sjaju - navodi jedan od građana za portal Srbija Danas.

Novi Žeželjev most je replika starog, izgrađenog 1961. godine po projektu arhitekte Branka Žeželja.

Žeželjev most u izgradnji
Žeželjev most u izgradnji
Foto: Profimedia/ilustracija

Zvanično ime je bilo Most bratstva i jedinstva i na njegovom otvaranju, zbog izraženih sumnji u njegovu bezbednost, inženjer Žeželj se prilikom probe, koja se sastojala od prelaska najtežeg teretnog voza preko mosta, vozio čamcem ispod njega kako bi svima pokazao kako veruje u svoje delo.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
22 Beograd