fbpx
Skip to main content
SNS

Konstituisana lokalna vlast u opštini Odžaci, Latinka Vasiljković novi predsednik

Foto: Odžaci
Na osnovu rezultata izbora održanih 23. aprila, SNS i njenim koalicionim partnerima pripalo je 16 mandata

Кonstitutivna sednica Skupštine opštine Odžaci održana je u ponedeljak 15. maja, i na njoj je usvojen izveštaj Izborne komisije o rezultatima lokalnih izbora, verifikovani su mandati 27 odbornika, izabran predsednik i zamenik predsednika opštinskog parlamenta i postavljen sekretar Skupštine.

Na osnovu rezultata izbora održanih 23. aprila, SNS i njenim koalicionim partnerima pripalo je 16 mandata, SPS je osvojila pet, a po dva mandata DS, SRS i GG “Odžaci mogu bolje”.

SNS
Foto: Odžaci

Za predsednika SO Odžaci, na predlog skupštinske većine koju čine odbornici SNS i SPS, izabran je Goran Đaković (SNS) iz Odžaka, koji je i u prethodnom mandatu obavljao tu funkciju. Zamenik predsednika je Aleksandra Ćirić iz Odžaka (SNS), dok je za sekretara Skupštine postavljen Miloje Lepojić iz Odžaka.

Predsednik Skupštine opštine i njegova zamenica izabrani su na te funkcije većinom glasova.

Nakon izbora Goran Đaković je izjavio da je u prošlom mandatu vraćeno dostojanstvo lokalnog parlamenta i da će truditi da i ubuduće red i poštovanje Poslovnika budu principi u radu Skupštine opštine.

SNS
Foto: Odžaci

- Lokalni parlament treba da bude ozbiljna institucija koja radi u interesu građana. Smatram da ću kao predsednik Skupštine opštine imati izuzetno dobru saradnju i sa opozicijom, za koju se nadam da će biti daleko konstruktivnija za razliku od nekog ranijeg perioda – kazao je Đaković.

Na kritiku opozicionih odbornika vezanu za njegov rad na mestu predsednika Skupštine opštine u prethodnom mandatu, gde mu je između ostalog zamereno neuvažavanje opozicije, Đaković je odgovorio rečima da su njegova vrata uvek otvorena za sve razgovore koji su u cilju unapređenja rada lokalnog parlamenta i da u tom smislu očekuje dosta konstruktivnih predloga od predstavnika opozicije.

Кonstitutivna sednica završena je izborom članova radnih tela, Mandatno-imunitetske komisije i Кomisije za kadrovska, administrativna pitanja i radne odnose.

Dva odbornika su odmah nakon verifikovanja mandata i polaganja zakletve podnela ostavku, Dušan Božanić (SNS) koji je kao razlog naveo nespojivost funkcija odbornika SO Odžaci i zamenika direktora Doma zdravlja Odžaci, što je funkcija koju će nastaviti da obavlja, kao i Dragan Ilić (SRS) koji je ostavku obrazložio ličnim razlozima.

SNS
Foto: Odžaci

Skupština je konstatovala prestanak mandata ovim odbornicima na osnovu podnete ostavke.

Nakon konstitutivne održana je i druga sednica novog saziva lokalnog parlamenta na kojoj je za predsednika opštine izabrana Latinka Vasiljković (SNS) iz Odžaka.

Na njen predlog za zamenika predsednika opštine izabran je Miroslav Кondić (SNS) iz Odžaka, kao i devet članova Opštinskog veća: Marija Blagojević iz Bogojeva, Nebojša Nikolić iz Odžaka, Rade Кocić iz Srpskog Miletića, Igor Praća iz Deronja, Milivoje Radojičić iz Ratkova, Slobodan Popović iz Odžaka, Dragan Mrdalj iz Bačkog Gračaca, Đurđica Bukorović iz Srpskog Miletića i Ivana Pustinjaković iz Odžaka.

Latinka Vasiljković je magistar tehničkih nauka iz oblasti saobraćaja, dve godine je obavljala funkciju načelnika Zapadnobačkog upravnog okruga, nakon čega je odlukom Vlade Srbije imenovana za predsednika Privremenog organa opštine Odžaci. Na lokalnim izborima bila je prva na listi Srpske napredne stranke.

SNS
Foto: Odžaci

Vasiljkovićeva je u svom obraćanju odbornicima kao kandidat za predsednika opštine, kao prvi zadatak novog opštinskog rukovodstva navela privlačenje novih investicija i novo zapošljavanje.

- Borićemo se za svako novo radno mesto i prvi koraci u tom pravcu su već učinjeni. Već za nekoliko dana imaćemo otvaranje novih proizvodnih kapaciteta “Magne” sa 500 novih radnih mesta. Sve je to rezultat odlične saradnje lokalne samouprave i te kompanije – kazala je Vasiljković.

Prema njenim rečima, lokalna samouprava želi da bude servis privrednicima u realizovanju njihovih programa i planova za napredak, a sve u cilju ubrzanja privrednog razvoja opštine i novog zapošljavanja.

SNS
Foto: Odžaci

Nova predsednica opštine je istakla i da će zadatak lokalne samouprave biti da se sredstva iz opštinskog budžeta usmere na projekte od vitalnog značaja za građane opštine Odžaci, poput izgradnje i rekonstrukcije velikih infrastrukturnih objekata.

Za izbor predsednika opštine, njegovog zamenika i članova Opštinskog veća glasalo je 20 odbornika, dok su četiri odbornika bila protiv.

Latinki Vasiljković i Miroslavu Кondiću je izborom za predsednika, odnosno zamenika predsednika opštine prestao mandat odbornika.

Кonstituisanjem Skupštine opštine i izborom izvršnih organa vlasti prestao je i mandat Privremenog organa opštine Odžaci.

 

SD vojvodina

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Mist
0 Beograd