fbpx
Skip to main content
Novosadski Maraš

KO JE PRAVI "MARAŠ" SA NOVOSADSKIH ULICA? UKRAO turskom narko bosu auto pun droge, pa ga CINKARIO policiji

Foto: Youtube printscreen/ K1 Televizija/Južni vetar
Sada šezdesetogišnji D. S. je uradio upravo ono što uradi Maraš u prvom delu filma Južni vetar

Za nastanak filmskog hita “Južni vetar” koji puni bioskopske sale kriv jedan novosadski đilkoš. Sada šezdesetogišnji D. S. je uradio upravo ono što uradi Maraš u prvom delu filma. D. S. je odvezao automobil sa drogom čuvenog turskog narko-bosa Mehmeda Alija Karakafe, koji je drogom snabdevao celu Jugoslaviju i Evropu.

UŽAS U NOVOM SADU: Autobus okrznuo nepropisno parkirani auto, muškarci napali vozača pa nasrnuli i na policiju (VIDEO)

UŽAS U NOVOM SADU: Autobus okrznuo nepropisno parkirani auto, muškarci napali vozača pa nasrnuli i na policiju (VIDEO)

PO INTERFONU U NOVOM SADU RAZMAZAO IZMET: Policija je brzo pronašla mladića - ovo će mu biti kazna

PO INTERFONU U NOVOM SADU RAZMAZAO IZMET: Policija je brzo pronašla mladića - ovo će mu biti kazna

KAKO JE SAŠA ISUS IZ KARLOVACA VASKRSAO IZ MRTVIH: Porodica ga SAHRANILA, on šetao gradom - svi ga fotografisali

KAKO JE SAŠA ISUS IZ KARLOVACA VASKRSAO IZ MRTVIH: Porodica ga SAHRANILA, on šetao gradom - svi ga fotografisali

Potom je prisvojio njegov heroin i za male pare ga prodavao Novosađanima.

D.S. je nakon sukoba, Karakafi namestio hapšenje i sudski proces. Priča se desila mirnih osamdesetih godina 20 veka na liniji Istanbul-Sofija-centar Novog Sada. D. S. danas živi povučeno, u blizini Novog Sada, i samo njegovi prijatelji, branilac, i poneki partner s pokera znaju njegovu životnu priču.

MUŠKARCIMA RAKIJA SLABIĆIMA DROGA

Pre nego će doći u bilo kakav kontakt sa narkoticima D. S. je igrao tajne partije karata po novosadskim stanovima, gde je prodavao priču da pravi muškarci piju rakiju, a slabići se drogiraju. I tako iz dana u dan. Onda je jednog jutra dobio ponudu koja se ne obija. Posao je bio dobar, a para laka. Sve što je D. S. trebalo da uradi jeste da ode do Isanbula, sedne u auto, odveze ga do Sofije i ostavi na parkingu ispred jednog hotela. Za tu vožnju mu je obećano 20.000 švajcarskih franaka. U Istanbulu se sreo s Karakafom. Od njega je preuzeo auto i koverat s novcem.

Dobijene pare brzo su se istopile. Deo je progutala kocka, deo prostitutke. I dani su opet tekli po starom. Pošto vrag nikad ne miruje, njegov poznanik se pojavio kad je D. S. zaboravio da je ikad imao onih 20.000 franaka.

Ovaj put, ponuda je bila nešto drugačija. Za iste pare trebalo je da svojim kolima prebaci “paket” iz Istanbula u Sofiju. Pristao je iako nije imao ni vozačku dozvolu.

 

SUKOB ZBOG PARA

Posle neprospavane noći, stigao je u Istanbul. Pošto je pakete od preko 20 kila ubacio u fiću, preuzeo je koverat s novcem, koji je predstavljao njegov honorar i zaputio se ka Sofiji. Usput je prebrojao pare. Bilo je 20.000, ali su se umesto švajcarskih franaka u koverti nalazile nemačke marke. Izračunao je da je zakinut za oko 3.000 maraka. Iz besa je promenio odluku. Umesto u Sofiju, zaputio se nazad za Novi Sad. Znajući da je u pitanju heroin, odlučio je da se osveti svojim partnerima.

Stigao je u mrtvo doba noći. Parkirao se i počeo da iznosi heroin iz fiće. Dok je iznosio teret, prišao mu je policajac koji je obezbeđivao jednog važnog pokrajinskog funkcionera, i upitao ga šta radi.

– Iznosim neki gips.

– Čekaj da ti pomognem.

I tako je narodna milicija pomogla istovar droge, ne znajući šta čini. Junak je otišao da spava, a Karakafa i njegov novosadski kompanjon stajali su na parkingu u Sofiji i čupali kosu. Kad su shvatili da se njihov “kurir” neće pojaviti na dogovorenom mestu, krenuli su u Novi Sad da ga potraže.

Maraš i Baća
Maraš i Baća
Foto: Youtube printscreen/Južni vetar

NAMEŠTALJKA ZA PREVARANTE

Zatekli su ga u krevetu. On im je uz psovke odbrusio da neće da razgovara s njima jer su prevaranti i jajare pošto su ga zakinuli za pare. Posle dužeg natezanja, pristao je da popije kafu s njima i vrati im drogu. Ali ne svu. Kilogram je zadržao za sebe.

Karakafa i njegov partner seli su u voz za Beč, drogu su spakovali u protivpožarne aparate. Međutim, provaljeni su i uhapšeni u Austriji.

Na scenu opet stupa D. S. Kako je za male pare počeo da rasprodaje drogu koju je konfiskovao Karakafi, policija ga je lako uhvatila, ali su se brzo nagodili. Odustaće od njega ako im proda Karakafu i njegovu novosadsku vezu. Pristao je. Zahvaljujući njegovom svedočenju, Karakafa je iz Austrije stigao u Srbiju, gde je osuđen na deset godina zatvora. Tada je upoznao dva poznata novosadska narko-dilera, koji su, baš kao u filmu, nakon što su im se putevi ukrstili s Karakafom i agentima Državne bezbednosti, doživeli vrtoglavi uspon u poslu. I još vrtoglaviji pad, kad su se pojavili novi igrači, i novi štićenici tajnih policijskih struktura.

 

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
14 Beograd