Utorak 19. mar 2024.
Miloš Vučević

Miloš Vučevć posetio Gerontološki centar "Novi Sad"

Foto: Grad Novi Sad
Poseta povodom obeležavanja 8. marta Međunarodnog dana žena

Povodom obeležavanja 8. marta Međunarodnog dana žena, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetio je zaposlene u radnoj jedinici ''Pomoć u kući i nega'' Gerontološkog centra ''Novi Sad''. On je tom prilikom naglasio da nije slučajno što je odabrana baš ta služba jer se ove godine navršava 40 godina njenog rada.

- Zaposleni u ovoj jedinici pružaju kućnu pomoć i negu svima kojima je to potrebno. Društvo mora negovati međugeneracijsku solidarnost ali i solidarnost generalno u jednoj zajednici kako mi i doživljavamo Novi Sad. Oni su porodica ljudima kojima pružaju pomoć i negu i na taj način omogućavaju im da ostanu da žive u svojim domovima, jer je to za njih najbolje, i pozitivno utiče na kvalitet života. Ovo je prilika da, čestitajući 8. mart ženama koje su ovde zaposlene, kažemo veliko hvala svim zaposlenima u Gerontološkom centru i u ovoj radnoj jedinici na svemu što su učinili prethodnih decenija. Sigurni smo da će kvalitet usluga u narednom periodu biti na istom nivou kao i ranije, pa i i bolji, i zato Grad Novi Sad finansira iz budžeta rad ove jedninice, iako je osnivač Gerontološkog centra Pokrajina Vojvodina. Nastavićemo da podržavamo njihov rad, a obećao sam direktorici da ćemo im u godini jubileja obezbediti nova vozila kako bi služba još jednostavnije mogla da dođe do svojih korisnika. Treba obezbediti jednak tretman svima  bez obzira na to da li žive na Limanu ili u Futogu – naglasio je gradonačelnik Vučević.

Miloš Vučević
Miloš Vučević
Foto: Grad Novi Sad

Direktorka Gerontološkog centra Novi Sad Slavica Škrbić zahvalila se gradonačelniku na poseti i podršci koju Grad pruža toj ustanovi.

- Grad Novi Sad je jedina lokalna samouprava koja u celosti finansira usluge u lokalnoj zajednici i trudimo se da stalno poboljšavamo uslove i omogućimo usluge za sve veći broj korisnika. Nova vozila koje će nam obezbediti Grad će u velikoj meri će poboljšati funkcionisanje službe, posebno kada je reč o prigradskim naseljima – istakla je Slavica Škrbić.

Ona je takođe rekla da radna jedinica pokriva oko 350 korisnika, i da negovateljice i medicinske sestre pružaju svu neophodnu medicinsku negu, ali i pomoć u kući. Usluge pomoći u kući i nege se pružaju starijim, iznemoglim, hronično obolelim licima, kao i drugim licima koja nisu u stanju da se sama staraju o sebi (licima sa invaliditetom), a čije je prebivalište na teritoriji Novog Sada. Usluge pruža stručno obučeno osoblje, koje je spremno da adekvatno odgovori na specifične i mnogobrojne potrebe svih korisnika.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
4 Beograd