Skip to main content
Foto: Promo

Miloš Vučević obišao izgradnju kanalizacione mreže u Budisavi: Završetak radova se očekuje na proleće (FOTO)

Foto: Promo
U projekat uloženo 200 miliona dinara

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević obišao je radove na izgradnji preostalih 9 km kanalizacione mreže u Budisavi (sliv 1 i 4) kojom će sva domaćinstva dobiti mogućnost priključenja na kanalizaciju. Sliv 1 pokriva zapadni deo naselja, odnosno delove ulica Cara Dušana, Omladinske, Kaćke, Vojvođanske, Radnoti Mikloša, Vuka Karadžića, Pionirske i Petefi brigade. Sliv 4 pokriva jugoistočni deo naselja, odnosno delove ulica Prnjavorske, Doža Đerđa, Vuka Karadžića, Šajkaške, Petra Drapšina i Školske. Izvođač radova sliva 1 i 4 je DOO „Bulevar Company“ Novi Sad, a vrednost te investicije je blizu 67 miliona dinara.

- Prema uveravanjima izvođača radova, završetak kanalizacione mreže u Budisavi možemo očekivati na proleće, u aprilu 2018. godine, a Grad je u taj posao uložio oko 200 miliona dinara. Poput Stepanovićeva, Kovilja, Kaća i skoro celog Sajlova i Rumenke dobijamo još jedno naselje sa kompletno završenom mrežom. Početkom naredne godine uslediće veliki radovi u Veterniku jer nam je cilj da vodovodna i kanalizaciona mreža bude izgrađena u svim delovima grada. Izdvojićemo oko 460 miliona dinara preduzeću Vodovod i Kanalizacija u budžetu u 2018. godini za proširenje kapaciteta prečistača GC2 kod Kvantaške pijace. To je preduslov da se ugasi prečistač GC1 na uglu Radničke ulice i Keja koji odavno treba da se ukloni odatle, a Grad bi tako mogao da proda jednu od najatraktivnijih parcela, ali i stvorili bismo uslove za izgradnju centralnog prečistača sa sremske strane, na šta odavno čekamo. Takođe, na leto ćemo rebalansom obezbediti sredstva ViK-u da tehnički preuzme vodovodnu mrežu u Begeču - naglasio je gradonačelnik Vučević i zahvalio se građanima Budisave na strpljenju i podršci da se reši višedecenijski problem.

Foto: Promo
Miloš Vučević u obilasku izgradnje kanalizacione mreže u Budisavi
Foto: Promo

Poslednje četiri godine aktivno se radi na rešavanju najvećeg komunalnog problema u naselju Budisava, a to je problem odvođenja otpadnih voda. Potisnim cevovodom (dužine oko 1100m), koji je izgrađen u ranijem periodu, prikupljene i prepumpane otpadne vode sa prostora Budisave biće odvođene do Kaća, a zatim dalje u gradski kanalizacioni sistem.

Fondacija "Privrednik" obeležila 120. rođendan: Tim povodom održan dobrotvorni koncert (FOTO)

Kompletna kanalizaciona mreža Budisave, u ukupnoj dužini od oko 23 km, prema projektnoj dokumentaciji podeljena je u četiri sliva. Do sada je izgrađeno oko 13,5 km mreže u šta je uloženo oko 138 miliona dinara. U toku je postupak ishodovanja upotrebne dozvole za izgrađenu kanalizaciju, a kada ista bude dobijena, mreža će biti predata JKP „Vodovod i kanalizacija“ koje je nadležno za izgradnju kućnih priključaka.

Foto: Promo
Miloš Vučević u obilasku izgradnje kanalizacione mreže u Budisavi
Foto: Promo

Na osnovu Programa održavanja objekata putne privrede, u Budisavi se redovno vrše radovi na sanaciji udarnih rupa u celom naselju. Tucanikom je saniran kolovoz u kraku Ulice Petra Drapšina, nasipanjem tucanika uređen je privremeni parking kod Katoličke crkve u Železničkoj ulici, a asfaltiran je kolski ulaz u krug gde se nalazi sportski teren u toj ulici i popravljena je pešačka staza. Takođe, postavljena je teretana na otvorenom u centru naselja, a sanirano je i postojeće dečje igralište gde su dodate nove sprave i klupe.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vojvodina

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
23 Beograd