fbpx
Skip to main content
Miloš Vučević

Miloš Vučević posetio Beč: Austrija je jedan od najbitinijih partnera Srbiji u evrointegracijama

Foto: Srbija Danas
Zvaničnici su ocenili da je od velikog značaja za razvijanje odnosa to što brojni Srbi žive u Beču

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević boravi u Beču gde se sastao sa zamenikom gradonačelnika glavnog grada Austrije Johanom Gudenusom kako bi razgovarao o mogućnostima unapređenja dosadašnje saradnje.

Zvaničnici su ocenili da je od velikog značaja za razvijanje odnosa to što brojni Srbi žive u Beču, a tokom sastanka dotakli su se i odnosa Austrije i Srbije, s obzirom na visoke funkcije koje obavaljaju u svojim strankama. Gudenus je ujedno i potpredsednik Slobodarske partije Austrije (FPO), koja trenutno sa Narodnom strankom (OVP) Sebastijana Kurca pregovara o formiranju buduće vlade Austrije.

Značajna svečanost: Miloš Vučević prisustvovao obeležavanju 231. rođendana Vojno-medicinskog centra

Sredstvima iz Republičkog budžeta, opština Vrbas rešava probleme (VIDEO)

Miloš Vučević i Johan Gudenus
Miloš Vučević i Johan Gudenus
Foto: novisad.rs

Gradonačelnik Vučević čestitao je sagovorniku na uspehu na prethodnim Saveznim izborima i poželeo da što pre bude formirana nova austrijska vlada.

- Austrija je jedan od najbitinijih partnera Srbiji u evrointegracijama, a s druge strane Austrija na Srbiju uvek može da računa kao na prijatelja. Veliki broj Srba živi u Beču i želeli bismo da oni budu politički aktivniji. Srbi su lojalni građani, vredni radnici i dobre komšije, pa zaslužuju da imaju veći broj političkih predstavnika, da se čuje njihov glas, da u Austriji imaju određenog uticaja. Voleo bih da vidim više Srba u austrijskim
strankama, a pretpostavljam da će ići u one prijateljskije partije, koje gledaju otvorenije ka nama, koje će im dati prostora za političko delovanje – naglasio je gradonačelnik Vučević.

Na sastanku u Beču razgovarano je o odnosima Novog Sada i Beča, o istorijskim vezama dva grada, a posebno o Petrovaradinskoj tvrđavi.

- Pošto u Novom Sadu postoji tvrđava koja ima istorijske veze sa Austrijom i drago mi je što ću moći da je posetim. Radujem se svakoj saradnji sa Srbijom, jer mi u Beču i Austriji posebno računamo na to prijateljstvo - istakao je Gudenus najavivši da će se odazvati pozivu novosadskog gradonačelnika i nastojati da u što skorije vreme poseti Novi Sad.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vojvodina

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
6 Beograd