Utorak 19. mar 2024.
Kikinda

NEZABORAVAN VIKEND U KIKINDI: Disko veče i slavne srpske glumice uveličale kulturno leto!

Foto: Kikinda.org.rs
Pravo uživanje za žitelje grada na severu Banata!

Rekordna poseta na talasu dobrog raspoloženja i nezaboravnog provoda. Tako se u najkraćim crtama mogu opisati programi "Kikindskog leta" u danima za nama. 

Sve je počelo u petak, kad je kraj otvorenih bazena SC "Jezero" održano disko veče povodom 40 godina od početka rada legendarne kikindske diskoteke "Delfin":

- Diskoteku smo 1977. godine otvorili moj brat Mile i ja. "Delfin" je na Starom jezeru radio do 1982. godine. To je bila jedna od najpoznatijih diskoteka u Vojvodini. Ostale su uspomene na simbol jedne mladosti. Drago mi je što se okupilo toliko ljudi i što smo im pružili dobru zabavu. Nadam se da ovo neće biti jedino disko veče - poručio je čuveni Sava Grabić.

Zabava nije izostala ni naredne večeri. Kikinđani su, u dvorištu Kurije, uživali u "Zabranjenom voću", komediji koju je prema tekstu Karla Goldonija režirao Boris Čakširan. U središtu hit predstave je ugovaranje braka između dvoje mladih iz porodica imućnih venecijanskih trgovaca. Izuzetnu glumačku postavu predvode Snežana Savić i Milica Milša. 

- Predstava se bavi večnom temom, muško-ženskim odnosima, koja je mnogo obrađivana u svim dramskim delima i celoj našoj literaturi - rekla je Snežana Savić.

Njena mlađa koleginica istakla je da su Kikinđani, i ovoga puta, bili sjajni domaćini:

- U Kikindi nisam prvi put. Rado se vraćam u vaš grad. Stigli smo kasno, pa nisam stigla da se prošetam trgom i u nekoj bašti popijem kafu -priznala je Milica Milša.

Na sceni Narodnog pozorišta je nastupio KUD "Sunčana jesen". Na najlepši način predstavljen je rad svih sekcija koje rade unutar društva. 

 

 

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
2 Beograd