fbpx
Skip to main content
Miloš Vučević

"NIKADA NE SMEMO ODUSTATI OD KOSOVA" Miloš Vučević pozdravio hrabrost i jedinstvo svih Srba

Foto: Srbija Danas
Gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević podelio je sa građanima Srbije emotivnu poruku povodom obeležavanja godišnjice progona Srba sa KiM

Još jedan mart teče, 17. po redu, prolazi još jedna u nizu predugih godina od onih mračnih martovskih dana, u kojim je nova rana zadata telu našeg stradalnog naroda na Kosovu i Metohiji, naveo je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

- Ta rana se ovih godina pretvorila u još jedan ožiljak na zavetnom kosovskom telu, toliko puta udarenom i povređenom da bi se neko drugi, slabiji, već odavno predao i poklekao. Ožiljak martovskog pogroma još nije zacelio, a mi se i dalje pitamo zašto krivci nisu kažnjeni i gde su bili oni koji su morali da štite. Pomoći nije bilo tog marta 2004. godine dok su desetine crkava skrnavljenje, dok je uništavano oko 10.000 vrednih fresaka, ikona, putira i mnogih drugih crkvenih relikvija, kao i knjige krštenih, venčanih i umrlih, koje svedoče o vekovnom trajanju Srba na Kosovu , dok je 1.000 kuća gorelo, nijedna ruka nije pomogla onu kolonu od 4.000 srpske nejači dok je bežala, ostavljajući imanja i grobove predaka, ali noseći sa sobom sećanje, predanje i opomenu čije je Kosovo i Metohija i zašto nikada ne smemo odustati od njega. Nikada više Srbija neće dozvoliti otvaranje neke nove rane i prolivanje novih suza naših kosovskih junaka. Nikad više, dok ima nas koji se sećamo tog mračnog marta, nikad više dok ima nas koji pamtimo i čekamo pravdu i istinu.

SD vojvodina

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Slaba kiša
13 Beograd