fbpx
Skip to main content
Novi Sad

NOVI SAD DONEO ODLUKU: Usvojen novi budžet, omogućena realizacija velikih projekata

Foto: Srbija Danas / Saša Džambić
Gradsko veće Novog Sada usvojilo je danas predlog budžeta za 2021. godinu u iznosu od 28,774 milijarde dinara

Gradsko veće Novog Sada usvojilo je danas predlog budžeta za 2021. godinu u iznosu od 28,774 milijarde dinara, odnosno gotovo 245 miliona evra, saopšteno je iz kabineta gradonačelnika Novog Sada.

Dr Popović upozorava: Ne ignorišite NADUTOST - možda je deo većeg problema

Dr Popović upozorava: Ne ignorišite NADUTOST - možda je deo većeg problema

NOVI SAD EVROPSKA PRESTONICA KULTURE: Predstavljanje najvećeg grada Vojvodine zemljama u kojima se priča turski

NOVI SAD EVROPSKA PRESTONICA KULTURE: Predstavljanje najvećeg grada Vojvodine zemljama u kojima se priča turski

U VOJVODINI I DALJE VANREDNO: U ovim gradovima je situacija kritična

U VOJVODINI I DALJE VANREDNO: U ovim gradovima je situacija kritična

Imajući u vidu stabilnost javnih finansija koja je uspostavljena prethodnih godina, planirana sredstva u budžetu za javnu potrošnju za narednu 2021. godinu, obezbeđuju nastavak društveno odgovorne politike Grada.

To, kako se navodi u saopštenju, znači da će boravak dece u Predškolskoj ustanovi "Radosno detinjstvo" ostati besplatan, da će se nastaviti sa finansiranjem privatnih vrtića i da će đaci prvaci ponovno dobiti besplatan komplet udžbenika.

Planirani obim budžeta omogućiće i realizaciju velikih investicija. Preko devet milijardi dinara biće uloženo u kapitalne investicije, što predstavlja više od trećine ukupnog budžeta.

To jasno pokazuje da će Grad Novi Sad nastaviti da se razvija još većom brzinom bez obzira na krizu izazvanu epidemijom virusa Kovid-19, dodaje se u saopštenju.

Ovim budžetom pokreće se snažniji investicioni ciklus sa znatno većim brojem javnih investicija, poput izgradnje novog objekta Doma zdravlja, izgradnje čak tri objekta Predškolske ustanove, uređenja centra Grada, izgradnje biciklističke staze na Futoškom putu, završetka radova na izgradnji parka na Novom naselju, izrade projekta za rekonstrukciju SPENS-a, izgradnje Atletske dvorane sa stadionom i sportskog kompleksa sa bazenskim sadržajem u Futogu.

U narednoj godini biće započeta i realizacija jednog od najvećih, kapitalno vrednog projekta, odnosno projektovanje i izgradnja četvrtog mosta preko Dunava - obilaznice oko Novog Sada.

Velike investicije neće izostati ni u pogledu rekonstrukcije i sanacije objekata osnovnih i srednjih škola na teritoriji grada.

Grad Novi Sad će kroz ovaj budžet nastaviti politiku ravnomernog ulaganja, kako u grad, tako i u prigradska naselja, jer su obezbeđena sredstva kojima će nastaviti još većim intenzitetom da gradi nove ulice, kanalizaciju, vodovod i svu ostalu infrastrukturu neophodnu za poboljšanje uslova života građana u prigradskim mestima.

I ove godine u budžetu su obezbeđena sredstva za realizaciju mnogobrojnih zahteva za investicije, koje su građani podneli preko svojih mesnih zajednica, čime im je omogućeno da aktivno učestvuju u kreiranju budžeta i direktno utiču na poboljšanje uslova života u delovima grada u kojima žive, dodaje se u sopštenju.

SD vojvodina

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd