fbpx
Skip to main content
Novi Sad

NOVI SAD NASTAVLJA DA PRIVLAČI INVESTICIJE: Nemački Kontinental gradi fabriku i već planira izgradnju druge

Foto: Grad Novi Sad
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se danas sa predstavnicima nemačke kompanije "Kontinental" u Novom Sadu

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se danas sa predstavnicima nemačke kompanije "Kontinental" u Novom Sadu, koji su ga obavestili o tome kako teku radovi na otvaranju nove fabrike za proizvodnju automobilske elektronike u Industrijskoj zoni Sever 4 ali i da pored te fabrike planiraju izgradnju još jedne fabrike u radnoj zoni Kać gde su kupili parcele u ukupnoj površini 31ha. U pitanju su dve investicije ukupne vrednosti 140 miliona evra u kojoj će za početak biti otvoreno novih 500 radnih mesta.

Srećna nova društveno odgovorna godina!

Srećna nova društveno odgovorna godina!MIRNO POZIRALA I GLEDALA U KAMERU: Lisica prošetala Novim Sadom, hrabri fotograf postao zvezda dana (FOTO)

"NIJE POENTA U MOSTOVIMA, FABRIKAMA I IT CENTRIMA" Vučević: Sve što radimo radimo da nam deca ostanu ovde

"NIJE POENTA U MOSTOVIMA, FABRIKAMA I IT CENTRIMA" Vučević: Sve što radimo radimo da nam deca ostanu ovde

- Ovo je još jedna sjajna vest za Novi Sad, i celu Srbiju. Ne samo da nam dolaze novi investitori, već i oni koji su prisutni na našem tržištu proširuju svoje proizvodne kapacitete i nastavljaju ulaganja. To je potvrda koliko je naša država ekonomski snažna, i u ovom teškom periodu sa kojim se suočava ceo svet zbog globalne pandemije. Mi smo sa "Kontinetalom" i partneri i prijatelji. I kada su pre nekoliko godina doneli odluku o tome da Istraživačko – razvojni centar otvore baš u Novom Sadu, čime su za našu ekonomiju napravili veliki skok unapred i uveli nas u višu ligu investicija i investitora, ja sam bio siguran da na tome neće stati, rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

U prvoj fazi realizacije nove investicije, "Kontinetal" će u Industrijskoj zoni Sever 4 zakupiti 8000 kvadratnih metara proizvodnog i kancelarijskog prostora, a u drugoj fazi će se graditi potpuno novi industrijski kompleks u radnoj zoni Kać i na leto ove godine se planira postavljanje kamena temeljca i početak izgradnje tako da će ove godine "Kontinetal" započeti izgradnju dve fabrike u Novom Sadu.

Novi Sad
Foto: Grad Novi Sad

- Izuzetno sam ponosan što su odlični rezultati Istraživačko razvojnog centra u Novom Sadu privukli ovu veliku investiciju za Srbiju. Ovo je prava dodata vrednost za ekonomiju kada se inovativni rad naših inženjera pretvori u stvarni proizvod sa oznakom "Mejd in Srbija", naglasio je Saša Ćoringa, generalni direktor "Kontinetal Automotiv Srbija".

Da su do sada naišli na izuzetnu podršku lokalnih i državnih institucija potvrdio je i direktor fabrike "Kontinental Automotiv Srbija" Lučijan Marđineanu. On je istakao da su visoko obrazovane kolege koje su im se pridružile ispunili sva njihova očekivanja, i da će jedan takav tim i dalje doprinositi razvoju poslovnog okruženja na teritoriji Novog Sada i okoline.

- It industrija u Srbiji i Novom Sadu je jedan od najboljih delova naše ekonomije. U celom svetu vlada velika borba za mlade talente, a Novi Sad ih ima jer ima snažan Unverzitet kao rasadnik kadrova. Sve činimo kako bi oni ostali ovde, ali i poboljšali opštu privrednu klimu, ojačali sve grane privrede i samim tim obezbedili veći standard svim građanima.

U Kontinentalovom Istraživačkom razvojnom centru u Novom Sadu trenutno radi 600 inženjera na razvoju najinovativnijih tehnologija za auto industriju.

SD vojvodina

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
-4 Beograd