Skip to main content
Novi Sad

NOVI SAD PREPUN ZNANJA I INOVATIVNOSTI: Čak 500 inovatora u najvećem gradu pokrajine!

Foto: Profimedia
Šef Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Grada Novog Sada mr Goran Sečujski primiće učesnike 31. međunarodnog festivala inovacija, znanja i stvaralaštva ''TESLA FEST 2016''

Šef Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Grada Novog Sada mr Goran Sečujski primiće učesnike 31. međunarodnog festivala inovacija, znanja i stvaralaštva ''TESLA FEST 2016'' koji se održava od 12. do 15. oktobra u SPC ''Vojvodina'', pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srbije, Vlade AP Vojvodine, Grada Novog Sada i Zavoda za intelektualnu svojinu.

Svake godine svoje pronalaske, inovacije, nove proizvode, tehnologije i projekte izloži preko 500 individualnih pronalazača, mladih talenata, studenata, preduzetnika, škola, fakulteta, instituta i preduzeća iz zemlje i inostranstva.

Miloš Vučević na otvaranju Tesla Festa
Foto: Srbija Danas

Na ''TESLA FEST''-u su do sada učestvovali pronalazači i izlagači iz više od 25 zemalja sveta. Međunarodni žiri najuspešnijim učesnicima dodeljuje zlatne, srebrene i bronzane plakete sa likom Nikole Tesle i Gran-pri ''TESLA FEST''-a koji je licenciran od Svetske organizacije za intelektualnu svojinu, čije visoko priznanje se dodeljuje za najuspešniji pronalazak.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
25 Beograd