fbpx
Skip to main content
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević

Obnovljen dom kulture u Rumenki (FOTO)

Foto: Novi Sad
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa članom Gradskog veća Daliborom Rožićem prisustvovao kulturno-umetničkom programu u potpuno renoviranim prostorijama Doma kulture u Rumenki

U Domu kulture u Rumenki je i sedište Kulturnog centra "Rumenka", kao i KUD "Sloboda".

- Obilaskom Doma kulture u Rumenki obeležavamo kraj investicionih radova koji su započeli krajem avgusta 2018. godine i koji su trajali do početka ove godine. Izvršena je kompletna rekonstrukcija tog objekta, koji smo sad oplemenili, osavremenili i učinili ga energetski efikasnijim i bezbednijim za upotrebu. U pitanju je prostor koji koriste nedavno osnovani Kulturni centar "Rumenka", ustanovljen kao primer kako se u praksi sprovodi decentralizovana kulturna politika grada, kao i KUD "Sloboda", kao jedno od najorganizovanijih i najzastupljenijih kulturno-umetničkih društava koje traje skoro 40 godina - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević
Foto: Novi Sad

- Ukupno je 13 miliona dinara investirano u ovu zgradu, a mi ćemo preko Gradske uprave za kulturu nastaviti da finansiramo kulturne programe i da ulažemo u sadržaje koji će biti organizovani u tom zdanju. Zahvalan sam ljudima iz Mesne zajednice i rumenačkog Kulturnog centra što su napravili izložbu fotografija "Nekad i sad" da se podsetimo kako je do nedavno zgrada izgledala i spolja i iznutra. U Rumenki konstantno imamo dosta investicija, pre svega vezanih za kanalizacionu mrežu i komunalno opremanje, a dalji planovi se tiču izgradnje dugačke biciklističke staze Novi Sad-Rumenka-Irmovo-Kisač, kao i proširenja putnog pravca Rumenka-Novi Sad - dodao je on.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević
Foto: Novi Sad

U potpuno renoviranom prostoru nekadašnjeg Sokolskog doma, a kasnije Doma kulture, koji je u vlasništvu Gradske uprave za imovinu i imovinsko-pravne poslove, prisutnima su se obratili i direktor Kulturnog centra "Rumenka" Dragana Milošević, odbornik u Skupštini Grada Novog Sada Marko Jovanović, a tom prilikom, gradonačelniku je uručen i simboličan poklon - monografija "Rumenka-Piros" autora Danila Kabića u izdanju Kulturnog
centra "Rumenka".

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević
Foto: Novi Sad

Nakon obilaska renoviranog dela prostorija Doma kulture, prisutni su razgledali postavku fotografija u izložbenom delu Doma kulture pod nazivom "Nekad i sad" i prisustvovali predstavljanju delatnosti umetničkih radionica Kulturnog centra "Rumenka" u oblasti dekupaža i kaligrafije. Nakon ceremonije osveštavanja Doma kulture, nastupio je KUD "Sloboda" sa igrama iz beogradske Posavine, zatim dečiji hor vrtića "Veseli patuljci" sa pesmama "Rumenka" i "U livadi pod jasenom", kao i dramski studio Kulturnog centra "Rumenka" izvođenjem javnog čitanja odlomka iz predstave "Kirija" Branislava Nušića, čija će premijera biti u junu.

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vojvodina

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
26 Beograd