fbpx
Skip to main content
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević

Obnovljen dom kulture u Rumenki (FOTO)

Foto: Novi Sad
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zajedno je sa članom Gradskog veća Daliborom Rožićem prisustvovao kulturno-umetničkom programu u potpuno renoviranim prostorijama Doma kulture u Rumenki

U Domu kulture u Rumenki je i sedište Kulturnog centra "Rumenka", kao i KUD "Sloboda".

- Obilaskom Doma kulture u Rumenki obeležavamo kraj investicionih radova koji su započeli krajem avgusta 2018. godine i koji su trajali do početka ove godine. Izvršena je kompletna rekonstrukcija tog objekta, koji smo sad oplemenili, osavremenili i učinili ga energetski efikasnijim i bezbednijim za upotrebu. U pitanju je prostor koji koriste nedavno osnovani Kulturni centar "Rumenka", ustanovljen kao primer kako se u praksi sprovodi decentralizovana kulturna politika grada, kao i KUD "Sloboda", kao jedno od najorganizovanijih i najzastupljenijih kulturno-umetničkih društava koje traje skoro 40 godina - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević
Foto: Novi Sad

- Ukupno je 13 miliona dinara investirano u ovu zgradu, a mi ćemo preko Gradske uprave za kulturu nastaviti da finansiramo kulturne programe i da ulažemo u sadržaje koji će biti organizovani u tom zdanju. Zahvalan sam ljudima iz Mesne zajednice i rumenačkog Kulturnog centra što su napravili izložbu fotografija "Nekad i sad" da se podsetimo kako je do nedavno zgrada izgledala i spolja i iznutra. U Rumenki konstantno imamo dosta investicija, pre svega vezanih za kanalizacionu mrežu i komunalno opremanje, a dalji planovi se tiču izgradnje dugačke biciklističke staze Novi Sad-Rumenka-Irmovo-Kisač, kao i proširenja putnog pravca Rumenka-Novi Sad - dodao je on.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević
Foto: Novi Sad

U potpuno renoviranom prostoru nekadašnjeg Sokolskog doma, a kasnije Doma kulture, koji je u vlasništvu Gradske uprave za imovinu i imovinsko-pravne poslove, prisutnima su se obratili i direktor Kulturnog centra "Rumenka" Dragana Milošević, odbornik u Skupštini Grada Novog Sada Marko Jovanović, a tom prilikom, gradonačelniku je uručen i simboličan poklon - monografija "Rumenka-Piros" autora Danila Kabića u izdanju Kulturnog
centra "Rumenka".

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević
Foto: Novi Sad

Nakon obilaska renoviranog dela prostorija Doma kulture, prisutni su razgledali postavku fotografija u izložbenom delu Doma kulture pod nazivom "Nekad i sad" i prisustvovali predstavljanju delatnosti umetničkih radionica Kulturnog centra "Rumenka" u oblasti dekupaža i kaligrafije. Nakon ceremonije osveštavanja Doma kulture, nastupio je KUD "Sloboda" sa igrama iz beogradske Posavine, zatim dečiji hor vrtića "Veseli patuljci" sa pesmama "Rumenka" i "U livadi pod jasenom", kao i dramski studio Kulturnog centra "Rumenka" izvođenjem javnog čitanja odlomka iz predstave "Kirija" Branislava Nušića, čija će premijera biti u junu.

 

Vremenska prognoza
Clear sky
23 Beograd