fbpx
Skip to main content
Olivera

OLIVERA JE ČUDO OD DETETA! Ima samo 12 godina, a priča o njoj će vas oduševiti (FOTO)

Foto: Privatna arhiva
U vrelim letnjim danima zna se šta najlepše osvežava...

U vrelim letnjim danima sočna lubenica je vrednija od zlata, a na kikindskoj pijaci svima omiljeni prodavac bostana je Olivera Nemeš (12). Vredna devojčica koja uskoro polazi u šesti razred OŠ "Đura Jakšić" profesionalno, sa osmehom, poput iskusnog trgovca, preporuči mušteriji onu najkvalitetniju, najslađu.

To radi ne skidajući osmeh, i ne pokazujući ijednog trenutka da joj je teško, vruće... Nađe se tu i njen bratić Nikola (3,5), kad "prigusti" da pomogne seki koliko može. 

- Gledam da budem ljubazna, to je najvažnije kad si trgovac. Radim ovo u letnjim mesecima već tri godine. To mi je dobra praksa, pre svega zbog računanja, a i interesantno mi je kad dolaze mušterije - glasom punim vedrine priča Olivera koja, na ovaj način, zarađuje za džeparac. 

Majka Eva je, naravno, presrećna što ima tako zlatnu, vrednu ćerku, miljenicu mušterija. 

- Svakom bih poželela takvo dete. Stigne ona da uklopi sve. Ide na glumu, folklor, obožava plivanje. Odličan je đak. Bila je na takmičenjima iz matematike, srpskog... Na takmičenju "Šta znaš o saobraćaju?" bila je prva na opštinskom nivou. Bilo bi lepo da se i ostala deca ugledaju na nju. 

Olivera
Foto: Privatna arhiva

Neko bi se zapitao - dobro, ima li to dete slobodno vreme? Olivera, međutim, funkcioniše, izgleda, "kao švajcarski sat". 

- Kad završim sa poslom, pored odlaska na bazen, volim da se šetam sa drugaricama, da pročitam dobru knjigu. Najsrećnija sam, ipak, kad prodaja ide dobro - detinje iskreno će Olivera. 

Lubenice
Foto: Privatna arhiva

Lubenice - od pet do 25 kg. Svakojakih ima, pa još kad se ohlade... Da ne zaboravimo i nepravedno zapostavimo - tu su, naravno, i dinje. Bostan - sladak do same kore. Još kad ugledaju Oliveru i bratića Nikolu kako trčkara oko nje, Kikinđani, kao magnetom privučeni, hrle baš ka njihovoj tezgi. 

Lubenice
Foto: Privatna arhiva

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD vojvodina

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
-2 Beograd

Korona skener

Korona virus COVID-19