Utorak 19. mar 2024.
Miloš Vučević

PLAN UPISA UČENIKA U SREDNJE ŠKOLE: U Novom Sadu 4.551 dece imaće mogućnost kvalitetnog obrazovanja

Foto. Instagram/Printscreen/milosvucevic_gradonacelnik
Plan su potpisali direktori 16 novosadskih gimnazija i srednjih škola i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Gradska uprava za obrazovanje sačinila je Plan upisa učenika u srednje škole na teritoriji Grada Novog Sada za školsku 2021/2022. godinu, a reč je o dokumentu koji je zasnovan na realnim potrebama privrednog razvoja lokalne zajednice. Njega su potpisali u Gradskoj kući direktori 16 novosadskih gimnazija i srednjih škola i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

HRONIČNI UMOR NIJE NIMALO BEZAZLEN: Kako da ga se rešite i koji su glavni uzroci

HRONIČNI UMOR NIJE NIMALO BEZAZLEN: Kako da ga se rešite i koji su glavni uzroci

CRVENI ALARM: Nedostaju sve krvne grupe, a krv mogu dati i vakcinisani građani

CRVENI ALARM: Nedostaju sve krvne grupe, a krv mogu dati i vakcinisani građani

NOVI SAD 2022 - EVROPSKA PRESTONICA KULTURE: Odobreni projekti u vrednosti većoj od 185 miliona dinara

NOVI SAD 2022 - EVROPSKA PRESTONICA KULTURE: Odobreni projekti u vrednosti većoj od 185 miliona dinara

- Nadam se da je pred nama uspešan upisni proces koji prethodi novoj školskoj godini. Siguran sam da su u ovom Planu upisa dobro sagledani svi dostupni kapaciteti, mogućnosti škola i potrebe privrede za dalji razvoja grada. Time se stvara perspektiva za decu koja se školuju, da lakše nađu svoj profesionalni angažman nakon završetka srednje škole. Ukupno 4.551 učenik ima mogućnost u školskoj 2021/22. godini da se upiše u novosadske gimnazije i srednje stručne škole, a određene škole imaju već implementiran koncept dualnog obrazovanja u okviru saradnje sa Regionalnom privrednom komorom i sa određenim kompanijama. U naš grad dolaze velike kompanije i u potrazi su za određenim stručnim profilima, tako da deca mogu da izaberu svoje usmerenje prema realnim potrebama privrede. Nadam se da će se tokom leta epidemiološka situacija normalizovati i da ćemo naše đake videti u školskim klupama od septembra - rekao je gradonačelnik Miloš Vučević i naglasio da Gradska uprava za obrazovanje intenzivno razmatra investiranje u dogradnju i proširenje kapaciteta u srednjim školama i gimnazijama, jer se grad rapidno širi.

Prvi ugovor potpisali su gradonačelnik i zamenik predsednika Aktiva direktora srednjih škola grada Novog Sada Nebojša Bulatović.

- I ove godine potvrđujemo dobar primer prakse Grada Novog Sada koji zajedno sa resornom upravom i direktorima gimnazija i srednjih stručnih škola, planira, predviđa i na ovaj način verifikuje Plan upisa srednjoškolaca za narednu školsku godinu. Plan upisa je sačinjen tako da zadovolji zahteve, pre svega privrede našeg grada, kao i afinitete i interese učenika. Nadam sa da će ova praksa planiranja trajati još dugo i da će ovogodišnji plan u potpunosti biti realizovan - istakao je Nebojša Bulatović.

Vremenska prognoza
Clear sky
7 Beograd